Witam,nie bardzo umiem poruszać się na forum.Szukam kontaktu z osobą, która przeszła terapię protonową czerniaka gałki ocznej w Krakowie.Ja jestem po brachyterapi w styczniu.Chciałam się dowiedzieć jak wygląda widzenie po terapii protonowej.Pozdrawiam-ela
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2015-02-03, 20:14 ] Post wydzielony do osobnego wątku.
Czy udało się Pani nawiązać kontakt z kimś po terapii protonowej? Ja również mam zaplanowaną terapię i poszukuję osób które mogą podzielić się doświadczeniami.
Witam!
Mój brat ponad dwa lata temu przeszedł terapię protonową w Berlinie (W Krakowie jeszcze nie było takiej możliwości).
Na oko widzi bardzo kiepsko, od góry ma "ucięty" obraz, reszta jak przez szybę zalaną wodą.
Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Zapewne każdy przypadek jest inny, ale muszę się liczyć z podobną sytuacją. Proszę jeszcze powiedzieć czy ciężko było się przyzwyczaić do tak pogorszonego widzenia, czy brat miał z tym problem?
Nie dodałam, iż pogorszenie widzenia nastąpiło po operacji usunięcia guza już po terapii protonowej. Po protonach widzenie było normalne.
Przyzwyczaił się bardzo szybko. Jeździ samochodem, pracuje
Powodzenia!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum