Proszę o odpowiedź - co zrobić ,Ona śpi a ja się martwię. Na poniedziałek ma skierowanie do szpitala na onkologię. Puchną Jej a to noga a to ręka - jest na lekach przeciwbólowych no i robię te zastrzyki w brzuch (chyba przeciwzakrzepowe ) - pytanie ---jak ulżyc przy tych opuchliznach (nie tyle spuchłe jak twarde)--- .Bronchoskopia była robiona 18-go, 26-go na konsultacji profesor zaproponował już szpital na 28-go ale ze względu na sprawy rodzinne
(naprawdę ważne )poprosiła o później - wyników bronchoskopii jeszcze nie ma.
Ona... ma 45lat dwójkę dzieci no i mnie
Czy stres (niekończący się rozwód ,przeprowadzka ,formalności,nowe mieszkanie) nie pogarsza ?
Cześć Jacek! Witaj na forum! Ja też jestem tu nowa (dopiero od wczoraj:P).
Chyba najłatwiej będzie, jeśli załączysz wyniki, które już masz (TK, wynik bronchoskopii jeśli udało się pobrać wycinki i są ocenione przez patomorfologa).
Dlaczego, jak rozumiem Żona, dostaje leki przeciwzakrzepowe? Jak się wszystko zaczęło..?
[ Dodano: 2011-04-29, 00:25 ]
ach, teraz dopiero doczytałam, że wyników bronchoskopii jeszcze nie ma, przepraszam za zamęt, dobrej nocy
Witaj Jacku
Przykro, że i Ty tutaj:(
45 lat i podejrzenie guza płuc? KOszmar jakiś, coraz młodsze osoby zaczynaja chorować:(
Mam nadzieję - bardzo wielką - że to nie będzie rak. Może jakież pozapalne rzecyz? może inna choroba? Oby!
Z całego serca życzę Ci tego. Wpisz wszystko co masz no i dolegliwości Twojej Partnerki.
Modelką nie jest ,ani moją żoną (czekamy na rozwód ),a jako że trochę tego kochanego ciała posiada - do zadyszek nie przywiązywaliśmy wagi.Poszła do lekarza a on przepisał Jej inhalator no i zaczęły się puchnięcia i bóle.
Jeszcze raz się spytam :
Jak pomóc przy tych opuchliznach?
Wydaje mi się, że najlepiej udać się jutro do lekarza POZ i wyjaśnić sytuację, zapytać o radę... przez internet nawet najlepszy lekarz nie zbada pacjenta, nie osłucha, nie dotknie opuchlizny, nie przepisze leków.
[ Dodano: 2011-04-29, 00:54 ]
Czy leczenie heparyną ma związek z epizodem zakrzepicy?
W niedzielę jedziemy do Bydgoszczy , a w poniedziałek rano do szpitala (nie będę miał dostępu w tamtym domu do internetu)- wrócę pewnie we wtorek.
Bardzo dziękuję za przywitanie na forum...
Czy można ulżyć przy tych opuchliznach ?
Wyniki napiszę jutro (jestem już 19 godzin na nogach)
[ Dodano: 2011-04-29, 01:07 ]
Niestety w Brodnicy lekarze przepisywali tylko leki przeciwbólowe ;ketonal ,zaldiar,tramal -do tego maści dicloziaja itp .Gdy pojechała do Grudziądza na bronchoskopię (4 dni w szpitalu)- dopiero przepisali Jej te zastrzyki-,,Clexane".
Przytocz proszę w całości wszystkie wyniki badań, jakie Twoja partnerka miała do tej pory wykonywane. Łącznie z wynikami morfologii, AspAT, AlAT, kreatynina, mocznik, kwas moczowy, bilirubina (jeśli oczywiście takowe były wykonane).
Nie pozostaje nic innego jak czekać na wynik histopatologii wycinka pobranego w trakcie bronchoskopii.
Niestety w TK stwierdzono masywnie powiększone węzły chłonne (przyjmuje się, że niepokojące są takie o wielkości pow. 15mm) oraz rozległą zmianę otaczającą obszar podziału t. płucnej i oskrzele główne. Obraz może więc sugerować nowotwór.
Wróciłem z Bydgoszczy - centrum onkologii - koszmar pacjenta.
Zero informacji ,bieganie po piętrach , kolejka do izby przyjęć ,do przebieralni , podstawianie na wejściu zgody na sekcję zwłok, opryskliwa obsługa (chyba się seriali naoglądały) - Ona na
środkach przeciwbólowych - 2h -od wejścia do centrum - do przydziału łóżka.
Miała biopsję , węzły
Mówiła że jeszcze jakieś badania 4-go
żartuję cały czas - ale Ona wie że się martwię
Jacku, źle, że musiałeś trafić do nas; dobrze, że jesteś ze swoją kobietą.
Ja dla odmiany, byłam w ciężkim szoku, jak widziałam jakie było podejście lekarzy i pielęgniarek do mojej mamy w Szczecinie w Centrum Onkologii na Strzałowskiej. Pozytywnym szoku, dodam.
Witaj
Powiem szczerze, że jestem zdziwiona twoją opinią na temat co do Bydgoszczy, bo mój tata tez się tam leczy. Byliśmy tam dwa razy, ale o ile można tak powiedzieć byłam zadowolona z "obsługi". Może po prostu tak się nam trafiło. A co do zgody na sekcję zwłok to też mnie zszokowało.
Trzymaj się jakoś..........
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum