Witam,
Moja mama (69) lat miała wykrytego guza głowy trzustki 20 maja 3013 roku. Po rezonansie , udałyśmy się do prof. Cichockiego, który podjął się operacji., została zapisana na Wawelską, długo czekała, bo operacja odbyła się 4 lipca 2013 roku.
Guz okazał się nieoperacyjny - tego się spodziewałyśmy, ale w czasie operacji wydarzyła się tragedia, nastąpiło powikłanie znieczulenia i mam jest sparaliżowana.
Jestem w szoku, bo jeszcze we wtorek bawiła się z wnukami, do szpitala poszła na własnych nogach.
Lekarze mówią, że teraz zostało jej tylko leczenie paliatywne, nie mam jeszcze wyniku histopatologii.
Jestem sama z dwójką małych dzieci, mieszkam pod warszawa, ok 20 km, mama mieszkała w warszawie, do pracy codziennie dojeżdżam ok. 40 km., nie za bardzo dziś wyobrażam sobie moją samodzielną opiekę nad mama.
Podpowiedzcie: gdzie teraz - powinnam się udać do onkologa, czy na oddziale szpitalnym podają chemie paliatywną,
dziś będę miała wyniki badań mamy to je zamieszczę.
Mama jest w kondycji ogólnej jeszcze nie najgorszej, ale dostaje w szpitalu morfine, gorzej trochę psychicznie, ale po konsultacji z psychiatra, zaczęła przyjmować leki przeciwlękowe.
Według mnie gdy nie masz szans na opiekowanie się mamą osobiście to powinnaś się zgłosić , gdy tylko dostaniesz wypis ze szpitala do lekarza rodzinnego i poprosić o skierowanie do Hospicjum. Następnie udać się tam z tym skierowaniem oraz wypisem ze szpitala . Znając życie będziecie musiały czekać na termin by mamę położyć na oddział i ten czas będziecie musiały się przemęczyć ale opieka Hospicjum według mnie będzie w tym wypadku najlepszym dla mamy rozwiązaniem, gdy Ty sama nie możesz się Nią zająć.
Pozdrawiam cieplutko.
_________________ Asia
„Miarą miłości jest miłość bez miary”
czy wiadomo dlaczego nastąpiło powikłanie znieczulenia? mój tata ma być operowany (też trzustka) na Wawelskiej w przyszłym tygodniu, trochę się przestraszyłam....
niestety z hospicjum nie pomogę, pierwszy raz mam do czynienia z rakiem w naszej rodzinie, pozdrawiam i życzę siły i wiary, że będzie lepiej!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum