Witam na forum proszę o pomoc u mojej mamy tydzień temu wykryto nowotwór płaskonabłonkowy płuc .Decyzją lekarzy będą operować ,termin operacji wyznaczony na 8.10 jeszcze badanie Pet i jakieś inne. Moje pytanie jest takie dlaczego wyznaczyli tak odległą datę na operacje jeżeli jest to rak tak wysokiej złośliwości.,mają podejrzenie ,że jest już umiejscowiony na węzłach. Zapomniałam dodać,że od pół roku mama żle się czuję puchną jej nogi ma stany podgorączkowe i często jest jej słabo i bardzo często zapada na infekcje ,które były leczone antybiotykami na zapalenie oskrzeli. Proszę o odpowiedz jakie są rokowania. rozmawiałam z lekarzem to mówił, że przy tego typu rakach rokowania są marne,więc nie rozumiem na co czekają ,aż choroba będzie w takim stadium ,że już nic nie pójdzie zrobić
Angelika007, witaj na forum.
Z tego co piszesz wnioskuję, że ostateczna decyzja o operacji będzie podjeta po PET itd....
Faktycznie, termin na pazdzierrnik, jest odległy, wynikać to może z terminów szpitalnych.
Dowiedz się jakie są terminy w innych szpitalach.
pozdrawiam
_________________ "Odnajdź w sobie zalążek radości, a wtedy radość pokona ból"- R. Campell
Witaj. Mój teść miał rozpoznanie koniec czerwca, operacja odbyła się po 2 tygodniach. Jesteśmy z Gdańska, teściem zajmował się DR. Tomaszewski, bardzo miły lekarz. 2 miesiące to długo...Im szybciej tym lepiej, wykończycie sie psychicznie...my o niczym innym nie mogliśmy myśleć, tylko o operacji. Pozdrawiam cie serdecznie w tych trudnych chwilach.
Witam mam pytanie czy ktoś wie gdzie w Polsce najszybciej wykonują pet w poznaniu czeka się 3 miesiące ,jak już pisałam wcześniej termin operacji wyznaczyli na 08.10 .Dzisiaj po południu dowiem się czy wykonają pet wcześniej
[ Dodano: 2013-08-12, 11:21 ]
Wielu rzeczy nie rozumiem i niestety bardzo ciężko mi zebrać myśli ,dlatego moje wypowiedzi mogą nie trzymać się ani składu ani ładu. Do czego to badanie pet jeżeli bronhoskopia wykryła raka i jest on w polu operacyjnym to w czym jest problem. termin operacji jest nie ludzki i jeszcze ciężko załatwić badanie pet przecież odchodzę od zmysłów
Witaj. z tego co wiem PET ma wyjasnić czy nie ma gdzieś przerzutów. W Gdansku na PET czekalismy około 1.5 tygodnia. Wszystko poszło bardzo sprawnie. Pozdrawiam i zycze wytrwałosci
[ Dodano: 2013-08-12, 12:07 ]
Witaj ponownie. Piszesz ze nowotwór zaatakował węzły ale nie piszesz jakie. za miesiąc lub dwa moze sie okazać, ze jest nieoperacyjny. Nawet już po badaniu Pet może tak być . radze się pospieszyć i zrobić wszystko zeby przyspieszyć PET.
Ja to wszystko wiem ,rozmawiałam z lekarzem na pulmunologi który powiedział mi ,że operacja będzie robiona natychmiast ,a przy wypisie okazało się ,że musi być pet i termin operacji też jest nie ludzki .Ja czuję ,że lekarze specjalnie grają na zwłokę. Nie wiem które węzły chłonne powiedział mi ,że wszystko jest w polu operacyjnym
Właśnie wróciłam ze szpitala w którym powiedziano mi ,że badanie pet wykonają około 20 września bo termin operacji jest na 8.10 dzwoniłam jeszcze raz do szpitala, w którym dostałam odpowiedz ,że nie przyspieszą operacji ponieważ chorych jest mnóstwo i każdy czeka w kolejce. Chory kraj i system tu się nie da żyć.Zapytałam lekarza co z profilaktyką wczesnego wykrywania nowotworów,bo chyba na wykryci kończy się wszystko i tak trzeba czekać w kolejce
Zapytałam lekarza co z profilaktyką wczesnego wykrywania nowotworów,bo chyba na wykryci kończy się wszystko i tak trzeba czekać w kolejce
Regulamin Forum, cz. II, pkt. 21:
Cytat:
Nie jest możliwe usunięcie założonych bądź wydzielonych na Forum wątków. Upewnij się więc, że w celu uzyskania od nas pomocy jesteś gotowy umieścić dokumentację dotyczącą diagnostyki i/lub leczenia (z usunięciem danych osobowych pacjenta oraz lekarzy), bądź osoba, której przypadek chcesz na Forum opisać, wyraża zgodę na upublicznienie swojej historii choroby i daje Ci prawo do jej opisywania, wraz z zamieszczaniem wspomnianej dokumentacji.
Zamieszczenie na Forum wyżej wymienionych opisów lub dokumentacji będzie traktowane jako oświadczenie o uzyskaniu przez autora publikacji zgody osoby, której publikacja dotyczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum