Rak gruczołowy płuca w stopniu IIIA T2N2M0 to diagnoza którą usłyszała moja mama jest już po pierwszej chemioterapii przedoperacyjnej i jutro idzie na drugą . Bardzo prosę czy ktoś może mi wytłumaczyć diagnozę i czy po operacji są szanse na wyleczenie
Wytłumaczenie diagnozy - polecam Wikipedię: http://pl.wikipedia.org/wiki/Rak_p%C5%82uca . Tam jest również o rokowaniu, choć nie jest to takie proste i w każdym przypadku może wyglądać inaczej.
Trzymaj się.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Zastosowano leczenie:Cisplastyna 120mg,Paklitaksel300mg iv w dniu a
tossa,dexaven,ranic,clemestin
Nie napisałam więcej wcześniej ponieważ nie wierzyłam że kogoś to może interesować bardzo proszę powiedz mi czy jest możliwe wyleczenie tego raka?
Stadium IIIA jest na granicy operacyjności, skoro Twoja mama jest zakwalifikowana do zabiegu,
to szanse powodzenia wyleczenia oczywiście są, jednak musisz sobie zdawać sprawę z tego, że Wasza sytuacja jest trudna.
Rak płuca generalnie należy do nowotworów źle rokujących, a stadium IIIA nie jest już tak wczesne.
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum