Witam
Moja mama jest po usunięciu nerki prawej z powodu guza.
Niedawno otrzymaliśmy opis badania histopatologicznego, z którego dla nas laików nic nie wynika. cała rodzina jest w nerwach, a do wizyty lekarskiej daleko....Bardzo proszę o rozszyfrowanie opisu. Czy jest b. źle?? Oto ten opis:
Guz o średnicy 3 cm o niewyraźnych granicach, struktury sadłowatej, barwy szarej dość spoistej......
Renal cell carcinoma G2.
Rak nacieka na torebkę nerki i ogniskowo tkankę tłuszczową.
Powoduje ucisk miedniczki nerkowej bez jej naciekania.
Naczynia wnęki wolne.
Miąższ nerki poza guzem z cechami przewlekłego śródmiąższowego p T3a Nx
Witam
Moja mama jest po usunięciu guza nerki. Teraz wykryto również przerzuty do płuc.Lekarz stwierdził, że jedynym lekiem jaki może zaproponować w jej sytuacji jest interferon. Jesli ktoś wie na czym polega leczenie tym lekiem to bardzo proszę o odpowiedź.
[ Komentarz dodany przez: Richelieu: 2010-07-29, 10:29 ] Bartli, scaliłem drugi post do jednego - Twojego - wątku. Pozdrawiam.
Ja bym Ci proponował wejście na stronę Fundacji -Czas dla życia- i przeczytał informację o chorych na raka nerki PP Janinie Orczyk i Edwardzie Banach. Pouczające.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum