Choruję już od roku, utrata masy ciała 30 kg chodzę od lekarza do lekarza, hospitalizowany byłem na oddziale gastrologicznym, pulmonologicznym, urologicznym, neurologicznym i oddziale chorób wątroby..
Do tej pory nie mam postawionej diagnozy i jestem coraz słabszy, bardzo proszę o pomoc.
Wynik szpiku
Z nakłucia talerza kości biodrowej wyaspirowano pojedyncze i duże grudki szpiku kostnego. Grudki są zwłókniałe, tylko w jednym z przeglądanych preparatów można twierdzić, że szpik jest bogatykomórkowo pomimo zwłóknienia grudek. W pozostałych preparatach przewaga włóknienia grudek, a szpik jest skapykomórkowo.
Uwagę zwracają megakariocyty. Są to komórki olbrzymie o hipersegmentowanych jądrach komórkowych i zasadochłonnej cytoplazmie, część to komórki w fazie rozpadu z wyraźnie oddzielonym jądrem od cytoplazmy. Czynność płytkotwórcza jest wyraźnie pobudzona. Obecne są bardzo liczne i olbrzymie ławice i skupienia płytek krwi. Obecne jest zjawisko emperipoezy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum