Od kilku miesięcy mam nietypowy mokry kaszel, pojawia sie kilka godzin po tym jak wstanę.
Bezpośrednio po przebudzeniu nic takiego nie odczuwam nawet jak próbuje na siłe coś odkaszlnąc to nic nie wychodzi. Po 1-4 od wstania pojawia sie flegma w krtani i musze kilka razy odkaszlnąć.
Kaszel ten jednego dnia jest mocniejszy innego dnia prawie wcale go nie ma.
Ta flegme czuje ja gdzieś głęboko w gardle
nie w płucach.
Chociaż przy samym kaszlu czuje że może i w tym płucu cos jest ale to nie wywołuje kaszlu.
Teraz coś co mnie nieco bardziej zaniepokoiło od 2 tygodni może i wiecej pojawia sie słaby ból w płucu lewym, ten ból też jest nietypowy bo pojawia sie gdy nabiore powietrza i spróbóje sie schylić w lewa stronę. Czyli jak "ściskam płuco". W innych sytuacjach tego nie czuje.
Nabieranie maxymalne powietrza ani też wydechniecie wszystkiego nie powoduje żadnych dolegliwości.
Zresztą ten bol nie jest silny wręcz bardzo słaby, na początku czułem tylko coś co nazwał bym przeszkadzaniem, teraz czuje to jak "obolenie" tego miejsca.
Ból ten jest zlokalizowany w płacie górnym lewego płuca.
Niby nic wielkiego ale stracha to mi narobiło.
Nie mam żadnych duszności, ani normalnie, ani przy wysiłku.
Nie czuje sie słabiej.
Nie chudne, mam apetyt.
Podczas kaszlu nic mnie nie boli.
W plowocinie jesli uda mi sie ja "wykaszlnąć", nie ma żadnej krwi przynajmiej jej nie widze.
Teraz mam pytania:
Czy może byc to coś innego niż rak??
Jakie są szanse że to nie rak??
Jak najszybciej dostać sie do lekarza po zdjęcie RTG??
zapisałem się i na wizyte którą mam za miesiąc (sic!) później zdjęcie RTG kolejne 3 tyg i znowu wizyta...
Czy są jakies poradnie onkologiczne czy inne które takie zdjęcie zrobią mi prawie od zaraz??
Jak szybko rak sie rozwija? tego nigdzie nie ma napisanego z jednej strony piszą że może rozwijac sie latami niekiedy i kilkanaście lat a czytając opisy ludzi to potrafi kogoś zabrać w 2 miesiące
[ Dodano: 2011-06-09, 09:56 ]
Nie widze tu opcji edytuj. :(
Więc dodam że jestem z Łodzi i mam 29 lata paliłem nie wiele przez 3-4lata, 4 lata temu potem 1,5 roku przerwy, później też troche i od roku nie pale.
Na rzucenie palenia nie miały wpływu te objawy ponieważ wtedy ich nie zauważyłem.
[ Dodano: 2011-06-09, 11:16 ]
Mama nadzieje że otrzymam tu jakąś odpowiedź.