Cześć:)
Ostatnio byłam na USG piersi, teraz czekam na wizytę u onkologa,
ale w międzyczasie chciałam się Was o coś zapytać, bo w internecie nie znalazłam charakterystyki gruczolakowłókniaka pod kątem, który mnie interesuje.
Może podam pełny opis.
Piersi o budowie gruczołowo tłuszczowej.
W piersi lewej na godz. 1 zmiana lita, dobrze odgraniczona o niższej i nieco niejednorodnej echogeniczności
z widocznymi pojedynczymi naczyniami. Wielkość 12x12x5 mm. Prawdopodobnie FA.
Do rozważenia BACC.
W piersi prawej na godz. 12 zmiana ogniskowa lita, dobrze odgraniczona o niższej i nieco niejednorodnej echogeniczności
z widocznymi pojedynczymi naczyniami. Wielkość 19x17x10 mm, wskazana biopsja.
Widoczna na godz 11-12 druga zmiana o podobnym charakterze 7,8x3,9 mm.
Węzły chłonne pachowe widoczne niepowiększone.
I właśnie mam pytanie, czy w gruczolakowłókniaku mogą występować naczynia? Mam 20 lat. Jeśli możecie to napiszcie mi, co o tym myślicie. Chociaż wiem, że to biopsja wszystko wyjaśni. Wizyta u onkologa pod koniec stycznia.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2014-01-18, 16:31 ]
Szkoda, że jeszcze nikt nie odpowiedział. Najwyżej napiszę za półtora tygodnia, co lekarz mi powiedział.
[ Dodano: 2014-01-18, 18:16 ]
Szkoda, że nikt jeszcze nie odpowiedział. Za półtora tygodnia napiszę, co powiedział lekarz. Może komuś ta informacja się przyda. Jednak mam nadzieję, że jakaś odpowiedź do tego czasu się pojawi
[ Dodano: 2014-01-18, 18:19 ]
Przepraszam za dubel, myślałam, że wiadomość doda się jako następny post, a nie aktualizację. Nie zauważyłam jej.