Witam,
mój partner ma nierogowaciejącego płaskonabłonkowego raka przełyku G2, prawdopodobnie będzie poddany operacji.
Do jakiego iść ośrodka, do jakiego lekarza? Czy CO w Warszawie jest ok? Boję się, bo operacja jest poważna..
dziękuję za pomoc.
[ Dodano: 2017-03-21, 15:49 ] magda191,
jaki chirurg jest polecany przy operacjach przełyku? Niekoniecznie w Warszawie oczywiście
[ Dodano: 2017-03-22, 11:01 ]
nikt nic nie poradzi? podobno chirurgia przełyku w warszawie na onkologii podupadła, nie wiemy gdzie iść, pomocy!
Mistrzem w temacie chirurgii klatki piersiowej jest dr hab. n. med. Marcin Zieliński z Zakopanego. Pracuje w Szpitalu Specjalistycznym Chorób Płuc im. dr. O. Sokołowskiego. Uratował życie choremu na raka przełyku Jerzemu Stuhrowi kiedy inni lekarze spisali go na straty. Działajcie!
Ja również polecam Zakopane i szpital im. Sokołowskiego. Mojego Męża operował zastępca dr. Zielińskiego, dr Wojciech Czajkowski, świetny torakochirurg, a do tego wspaniały człowiek.
Dodam, że od operacji w lipcu minie 3 lata, rak miał spore zaawansowanie miejscowe.
Mąż ma 38 lat, świetnie funkcjonuje, wrócił do pracy, a ma ją dość ciężka fizycznie.
Pozdrawiam i życzę jak najlepszego wyboru drogi leczenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum