Moją mamę poddano usg a potem tomografii komputerowej, okazał się że na wątrobie jest guz 12x8 cm i zaczęła się gehenna, trwa to od dwóch- trzech tygodni. Jeździmy po lekarzach w tej chwili mama czeka na kolonoskopię żeby ustalić skąd zaczęły się przerzuty
( gastroskopia nic nie wykazała ) bo w miedzy czasie stwierdzono że ten na wątrobie to jest przerzut. Pani doktor powiedział, że musiał się on budować od jakiś 5 lat tylko mama przechodziła go bezobjawowo.... To straszne ona cierpi a my nic nie możemy zrobić. Powiedziano nam, że jeżeli uda się podać chemię to już ze szpitala nie wyjdzie. A diagnoza brzmiała po przeprowadzonej biopsji cellulae carcinomatosae adenocarcinoma. Miała robione markery i z tego co wiem ma ich 10000 we krwi ale nie wiem jakie oznaczenie. Ja jestem załamana, czy mogę jej jakoś pomóc, jesteśmy przy niej cały czas ona nie wie na ile poważny jest jej stan myśli że podadzą chemie i będzie dobrze. Podpowiedzcie mi coś ......
ja niejestem specem ani żadnym lekarzem ale obecnie mam chorą mame z guzem odbytnicy i z przeżutem do wątroby , podobno wątroba jest już mocno zajęta a markerów ma 3500 więc u twojej mamy ten stan musi być dużo bardziej poważny . Jeżeli jestes z warszawy do udaj się do kliniki onkologicznej na Ursynowie , tam na konsultacje i zrobią ci wszystkie potrzebne badania i wtedy wybierasz szpital w którym chcesz być leczona . A chemie z tego co wiem jak sie bierze to w szpitalu nietrzeba leżeć więc moze tak zle niebedzie . niechce ci nic sugerowac bo jak mowie , sam jestem synem chorej a nie znawca . wiem jedno - w polsce leczenie jest popierdolone .
To fakt u nas jak nie masz znajomości to wszystko się wydłuża. Mama ma wszystkie badania. W chwili obecnej jest po dwóch chemiach. Teraz musimy walczyć z bólem do kolejnych badań czy chemia coś zadziałała....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum