Tatus mial tydzien temu chemie, a od poniedzialku ma goraczke (38-39).
Czy to moze byc skutek uboczny chemii??
Tato mial(?) grzybice jamy ustnej, a taraz powiedziano Mu ,ze zalapal w szpitalu wirusa(nie powiedziano jakiego).
Otrzymyl antybiotyk, Amoxicyline, ale wydaje sie,ze nie pomaga.
Co robic?? Isc znowu do lekarza, z pytaniem,czy TO normalne,czy przejdzie samo???
Ktos moze ma, lub mial podobne doswiadczenie.
Prosze o rade...
Była robiona morfologia, kiedy już pojawiła się ta gorączka?
Jak dla mnie to powód do wizyty na dyżurze w szpitalu, zwłaszcza, że antybiotyk nic nie daje . Być może to gorączka neutropeniczna, tata może mieć neutropenię co stanowi poważne zagrożenie życia.
Nawet jeśli to nie neutropenia, to lepiej to sprawdzić, przynajmniej moim zdaniem. Morfologię zrobić zawsze warto, a w szpitalu na pewno przyjmą was bez problemu jeśli powiecie, że po chemii występuje gorączka nie ustępująca po antybiotyku.
Z tego co wiem, morfologia robiona w sobote (tydzien temu) i w poniedzialek , byla tak wspaniala, ze Pani doktor powiedziala,ze Tato moze nia obdzielic paru pacjentöw.
Lekarka juz ostatnio przyjela Tate z laski, dala kroplöwke i wyslala na drugi dzien do lekarza.
Wiec lepiej pöjsc do szpitala??? I to natychmiast???
Moim zdaniem 'przezorny zawsze ubezpieczony', więc wybrać się do szpitala nie zaszkodzi. Jeśli nie, to spróbować zadzwonić na oddział i zapytać lekarza dyżurującego co robić.
Hej,
o 5:00- Tatus mial 37,7 ; 7:00-38,6 ; 10:00-37,3 .
MamusiA chce poczekac jeszcze 1/2 godz. i dopiero (ewentualnie!) jechac.
Dlaczego Rodzice sa tak uparci!??
Lepiej na zimne dmuchac!!!!!!!!
Nie są uparci-to jest ich życie i mają do tego prawo.Nikt nie ma obowiązku dokonywać najlepszych wyborów.Sam mam nowotwór leczę się,bo uznałem że warto.Jeśli stwierdzę że to się mija z celem zawsze mogę zrezygnować.Nikt tego na pewno nie bedzie komentował.Moja 25letnia córka sama podejmuje decyzje.Połowa jest błędna ale to ona ponosi tego konsekwencje ma prawo do własnego życia.
_________________ carcinoma planoepitheliale spinocellulare keratodes G2.Nie samym rakiem człowiek żyje...Dla walczących życie ma smak,którego reszta nie pozna.Cytat prawie dosłowny.
płytki krwi
PLT 138 G/I 150 - 350
MPV 9,2 fi 8 - 12
PDW 10,1 fi 6,1 - 14
P-LCR 18,7 % 6,0 - 25,0
Goraczka sie utrzymuje.
Badania z wczoraj . Wczoraj takze zmieniony zostal antybiotyk na SUMAMED (Azithromycinum 500mg)...-3 tabletki(TYLKO!).
Co o tym sadzicie???
Wczoraj takze zmieniony zostal antybiotyk na SUMAMED (Azithromycinum 500mg)...-3 tabletki(TYLKO!)
To antybiotyk o przedłużonym działaniu.
Trzeba tatę obserwować - najpóźniej po 2-3 dobach leczenia powinna być widoczna poprawa, jeśli jej nie będzie - trzeba będzie powtórzyć badania krwi, szczególnie CRP.
Antybiotyk chyba pomögl...chyba, bo goraczka spadla do 36,7 ,ale po 4 dniach znowu jest 37,4 - 37,6.
Tate strasznie bola miesnie(lub moze TO co po nich pozostalo) rak.
Jak juz wspomnialam,otrzymal naswietlania srödpiersia,czy jest to tym spowodowane??
Nie ma przezutöw, ale...
Jak ma sobie z tym poradzic??Nie moze spac po nocach z bölu, a plastry i Tramal (3xdziennie) nie do konca pomagaja.
Poza tym I...widoczna jest regresja miesni barköw, miesni ramioni rak(na calych ich dlugosci). Co mozna zrobic, by sie odradzaly??? Bo to wlasnie chyba TO tak boli.
Tatus cwiczy,te miesniatka,ale ze znikomym skutkiem... Co robic??
Sterydy, ktöre otrzymal od lekarzy, ale ktörych nie zdazyl wziasc(ze wzgledu na goraczke) zostaly pözniej "odstawione" przez innego lekarza.
Poza tym II...w dalszym ciagu utrzymuje sie stan grzybiczny jamy ustnej (a moze nawet i calego przelyku) mimo preparatöw i plukanek przeciwgrzybicznych.
A...w tym tygodniu termin na nastepna chemie...
Czy nie powinien troche odpoczac, by w "pelni sil" poddac sie temu??
Nie ma lekarza prowadzacego (w Lubinie) niestety tak jest, i kazdy möwi(jak juz ma na to OCHOTE,a maja ja lekarze rzadko!) inne rzeczy.
Pomözcie, dobrzy Ludzie, prosze...
Tate(nowotwör pluca lewego, nieoperowalny,bo naciekajacy zyle glöwna) strasznie bola miesnie ra'k (lub moze TO co po nich pozostalo) .
Jest po chemii (4 tyg temu).Przed chemia mial radioterapie w srödpiersiu,czy jest to tym spowodowane??
Nie ma przezutöw, ale...
Jak ma sobie z tym poradzic??Nie moze spac po nocach z bölu, a plastry i Tramal (3xdziennie) nie do konca pomagaja.
Poza tym I...widoczny jest zanik miesni barköw, miesni ramioni rak(na calych ich dlugosci). Co mozna zrobic, by sie odradzaly??? Bo to wlasnie chyba TO tak boli.
Tatus cwiczy,te miesniatka,ale ze znikomym skutkiem... Co robic??
Sterydy, ktöre otrzymal od lekarzy, ale ktörych nie zdazyl wziasc(ze wzgledu na goraczke) zostaly pözniej "odstawione" przez innego lekarza.
Poza tym II...w dalszym ciagu utrzymuje sie stan grzybiczny jamy ustnej (a moze nawet i calego przelyku) mimo preparatöw i plukanek przeciwgrzybicznych.
A...w tym tygodniu termin na nastepna chemie...
Czy nie powinien troche odpoczac, by w "pelni sil" poddac sie temu??
Nie ma lekarza prowadzacego (w Lubinie) niestety tak jest, i kazdy möwi(jak juz ma na to OCHOTE,a maja ja lekarze rzadko!) inne rzeczy.
Pomözcie, dobrzy Ludzie, prosze...
m.k, nie zakładaj nowych tematów z każdym problemem dotyczącym Twojego Taty - wygodniej jest dla wszystkich czytających, kiedy wszystko znajduje się w jednym temacie, który już masz i można od razu znaleźć wszystkie informacje dotyczące Taty, a nie szukać po różnych miejscach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum