1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Niedrobnokomórkowy rak płuca G3 - temat mojej mamy |
AK
Odpowiedzi: 69
Wyświetleń: 27691
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-11-18, 15:47 Temat: Niedrobnokomórkowy rak płuca G3 - temat mojej mamy |
Koronarografia pokazuje stan naczyń wieńcowych, czyli odżywiających mięsień sercowy - czy nie ma jakichś zwężeń itp.
Natomiast EKG jest badaniem czynnościowym, z którego zapisu można wyciągnąć wnioski odnośnie ew. nieprawidłowości w pracy układu przewodzącego i generującego bodźce zawiadujące pracą mięśnia serca, no i samego serca. Dodatkowe skurcze świadczą o niewłaściwej pracy "automatu". |
AK
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-11-15, 22:02 Temat: Niedrobnokomórkowy rak płuca G3 - temat mojej mamy |
Myślę, że można się - z racji lokalizacji przy ścianie klatki piersiowej - o biopsję transtorakalną. |
AK
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-11-15, 21:40 Temat: Markery |
Rzeczywiście w raku płuca nie istnieje marker, który byłby wiarygodnym miernikiem zaawansowania choroby.
Co do bioenergoterapeuty... Rzadko kiedy wynik cytologii jest fałszywie dodatni, niemniej póki nie ma potwierdzenia hist-pat - nie ma 100% pewności. |
AK
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-11-14, 10:39 Temat: Niedrobnokomórkowy rak płuca G3 - temat mojej mamy |
Odnośnie guza - pobieżnie wczytując się w opis KT guz jest raczej operacyjny (ale niech to oceni torakochirurg). Rozpad w guzie póki co wyklucza radioterapię. |
|
|