Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak płaskonabłonkowy - płuco prawe. |
owcaMarta
Odpowiedzi: 397
Wyświetleń: 85585
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-06, 18:25 Temat: Rak płaskonabłonkowy - płuco prawe. |
Samych DOBRYCH DNI dla Mamci z najlepszymi życzonkami. Oczywiście jak najwięcej ZDRÓWKA...... |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-05, 22:31 Temat: Rak płaskonabłonkowy - płuco prawe. |
czkawka, GRZECZNA DZIEWCZYNKA
Dbaj o siebie dbaj... Bo doskonale wiesz jak to się kończy. Ja przy mamie dorobiłam się zapalenia płuc i na całe szczęście nie wiem jak to się stało ale... unikłam zarażenia mamci -cud! Dosłownie cud Ale Ty nie licz na cuda tylko Kochana licz na siebie i szybko bierz się za jakies WSPOMAGACZE PRZECIWKOCHOROBOWE ihiihi
KURUJ SIĘ ! Ściskam :* |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-01, 18:52 Temat: Rak płaskonabłonkowy - płuco prawe. |
czkawka, Również życzę Ci lepszego Nowego Roku. Niech każdy dzień niesie ze soba radość i jedynie łzy szczęścia. Dużo zdrówka wiary i sił!
czkawka napisał/a: | A na brata machnęłam ręką, jest niereformowalny a mi szkoda sił się szarpać... | I BARDZO DOBRZE. Próbowałaś-masz czyste sumienia. A jego i tak i tak kiedyś się odezwie.. :P
czkawka napisał/a: | Wczoraj Mama zjadła z nami kolację sylwestrową, było życzenia, łzy ale i nadzieja na lepszy rok. Oby się spełniło. |
Życzę Wam aby każde Wasze życzenie się ZREALIZOWAŁO! I jak najwięcej wspólnych kolacji a łez?! Jedynie tych ze szczęścia!
czkawka napisał/a: | Mama zrobiła ojcu wykład i chyba trochę zrozumiał. Ciekawe na jak długo?
|
czkawka napisał/a: | Przeżyłam szok dosłownie...ojciec zaczął pomagać przy Mamie!!! | Mój tato też po jednej z ostatnich rozmów z mamą zrozumiał ( w końcu),że trzeba mi pomóc nad opieką przy mamie i tak jak Twój -gdy potrzebowałam to podniósł mamę,poprawił poduszkę... A to tak wiele... sama przyznaj,że to niby taka ,,mała'' pomoc a jakże jest ,,wielka''
Ściskam Was serdecznie.
Jeszcze raz WSZYSTKIEGO DOBREGO! |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-30, 22:45 Temat: Rak płaskonabłonkowy - płuco prawe. |
czkawka,
Bidulko Nasza... Doskonale Cię rozumiem. Ale wiec ,że w końcu padniesz... A wtedy kto zdoła mamie pomóc?! NIKT Kochana... Ale z kolei jak powiedzieć mamie,że chciałabyś odpocząć?! Ech... wszystko tak poplątane...
Trzymaj się dzielnie... I znajdź chwilkę na sen na spokojny sen...!!! TRZYMAM KCIUKI! |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-28, 22:39 Temat: Rak płaskonabłonkowy - płuco prawe. |
CZKAWECZKO Ja mówiłam to samo ,że nie daruję ani jednego przygnębienia ani jednej łzy wylanej przez moją mamcie z powodu brata,niczego co sprawiło jej ból przez niego. Nie wiem co on sobie myśl-wielki Pan!!! Wrrr
Co do bóli kręgosłupa,to wiem,że nie jestem lekarzem ale... co sądzisz o plastrach rozgrzewających albo o KETONAL żel i delikatny masaż,który nie sprawi bólu?!
Odpocznij! Przytulam Cię :* |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-27, 23:16 Temat: Rak płaskonabłonkowy - płuco prawe. |
czkawka, Ja mam trzech tak WZOROWYCH braci-szkoda gadać,wiem coś o tym...
Do dziś jak sobie wspomnę walkę z nimi to wiem,że to...walka z wiatrakami. Nie raz było tak,że prosiłam,że błagałam ,albo nawet i kazałam nakazywałam ale po co?! Nie ma sensu. Nie to nie. Jak ktoś nie chce to nie wolno go zmuszać -tak mi powtarzał mój Adrian.
Nie wiem jak Ci pomóc,co Ci doradzić ...sama miałam chwile słabości. Nie potrafiłam pojąć dlaczego to wszystko tak się toczy-dlaczego to akurat moją mamę spotkało. Nigdy nie życzyłam tego nikomu innemu -NIGDY ale smuciłam się,złościłam się i bolało (do dziś boli),że mama zachorowała...że odeszła...
Jesteś dzielna i silna. Trzyma się ciepło Kochana i dbaj również o siebie! |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-26, 17:19 Temat: Rak płaskonabłonkowy - płuco prawe. |
czkawka,
Współczuję Ci bardzo tych napadu strachu mamy. To zapewne boli Cię bardzo,mnie samej zawsze serce pękało gdy w oczach mamy widziałam lęk,strach czy panikę... Ta niewiadoma jest dla nas straszna a co przeżywają chorzy!? O czym myślą?! Co czują?!
Nie mogłam sobie nawet tego wyobrazić.
Kochana jesteś taka dzielna gdy piszesz ,że tu robisz obiad dla mamy tu to tu tamto to mam przed oczami jeszcze mój czas miesiąc temu...zalatana ,smutna,przygnębiona,w głowie chaos,milion pytań bez odpowiedzi....i to czekanie na co?! Właśnie na co ja wtedy czekałam?! Do dziś nie wiem...
Wiem,że teraz gdy mamy już nie ma....to brak mi tych przygotowań obiadków,opieki nad nią,trosku.... Tak bardzo mi tego brak...
JESTEŚ WSPANIAŁĄ CÓRKĄ i kiedyś ktoś mi napisał,że wierzy,że dobro powraca....
TRZYMAJ SIĘ DZIELNA KOBIETO |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-25, 22:11 Temat: Rak płaskonabłonkowy - płuco prawe. |
czkawka,
Co u Was????? Tak mi przykro,że mamcie boli,że cierpi...
Pamiętaj również o tym,że i Ty jesteś ważna-musisz odpoczywać i spać wiem,że to czasem nie jest możliwe ...ale postaraj się. Musisz mieć siłę a bez odpoczynku i snu nie będzie to możliwe. Wiem co piszę ....!!!
Ściskam Cię i przytulam do serducha! |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-20, 19:32 Temat: Rak płaskonabłonkowy - płuco prawe. |
czkawka,
Przed oczami mam nasze niedawne chwile...
czkawka napisał/a: | kontakt jest słaby, nazywa mnie swoją Mamusią- Babcia miała dokładnie tyle lat jak Mama kiedy zmarła... | Moja mamcia odeszła w tym samym wieku co jej mama!
Jak dziś pamiętam szukanie ubrania dla mamy na jej ostatnią podróż-serce dyrgotało z rozpaczy... :( ale ktoś musiał to zrobić. czkawka napisał/a: | Nie wiem jak dam radę? | Dasz kochana radę-dla mamusi musisz być dzielna i silna! Ona Cię teraz potrzebuje. Strasznie mi przykro,że i Wy musicie przechodzić teraz przez te ciężkie chwile. U mnie na profilu masz opisane jak to mniej więcej wyglądało gdy odchodziła moja mamcia...
Ściskam Cię i otulam siłą :*
[ Dodano: 2010-12-20, 19:34 ]
A MAMUSIU czkawka, ŻYCZĘ BY SIĘ NIE MĘCZYŁA. BY TO WSZYSTKO PRZEBIEGAŁO LUDZKO.
czkawka, Jeżeli mogę Ci coś poradzić to weź mamę za rękę -ona czuje Twój dotyk i powiedz za co jej dziękujesz ,przeproś jeżeli masz za coś i powiedz jak bardzo ją kochasz...
Ja zdąrzyłam i to w jakiś sposób daje mi siłę teraz bo wiem,że powiedziałam mamci dużo słów ,które już dawno powinnam jej powiedzieć.....
:* |
owcaMarta
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-17, 18:30 Temat: Rak płaskonabłonkowy - płuco prawe. |
czkawka,
Życzę bardzo dużo sił!!!! Trzymajcie się dzielnie.......... |
|