Autor |
Wiadomość |
Temat: POGADUCHA |
edi
Odpowiedzi: 1477
Wyświetleń: 247942
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-01-24, 19:18 Temat: POGADUCHA |
A nie masz kamerki internetowej? |
edi
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-01-20, 13:09 Temat: POGADUCHA |
Ja jakoś problemu z zapuszczeniem nie mam bo jak zaczynaja odrastać i są w takim okresie przejściowym to jakoś też fajnie mi się układają :-) Więc spokojnie przetrzymuję ten etap :-) |
edi
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-01-18, 09:39 Temat: POGADUCHA |
Nadzieja- ja raz mając długie-prawie do pasa,rude- poszłam do fryzjera i ogoliłam głowę maszynką 3 i zafarbowałam na czarno.
Jak mnie małżowina po powrocie z pracy zobaczyła to się do mnie tydzień słowem nie odezwała...
Ale moje kłaki rosną baaardzo szybko i po roku miałam już długość do ramion. Nie pogniewałabym sie jakby tylko na głowie tak szybko rosły... |
edi
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-01-16, 21:46 Temat: POGADUCHA |
A jak tam odwaga. Przecież nie dałam sobie oka wydłubać tylko obciąć włosy. A włosy-nie ręka-odrastają |
edi
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-01-15, 09:29 Temat: POGADUCHA |
Tak Zoi-skróciłam i zmieniłam kolor.
Ja jestem zadowolona. Jestem strasznym patyczakiem a długie,proste włosy wyszczuplały moją twarz optycznie jeszcze bardziej.
Zdania znajomych są podzielone ale więcej osób twierdzi że w takiej fryzurze i kolorze wyglądam lepiej,młodziej :-) |
owcaMarta
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-01-10, 12:27 Temat: POGADUCHA |
edi, Masz racje.... Rak zbiera swoje plony jak i pod koniec roku tak i zaraz na samym początku... Nie ma litości... Umierają ludzie młodzi ludzie starzy,ludzie biedni,ludzie bogaci.... bez wyjątku... :( Straszne smutne przerażające! |
edi
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-01-10, 10:06 Temat: POGADUCHA |
Zufed ten 9-cio letni Mateuszek z Krakowa który jest od urodzenia sparaliżowany od szyi w dół w wyniku błędu popełnionego przez personel medyczny podczas odbierania porodu w klinice SPES to ktoś z Twojej rodziny? |
edi
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-01-07, 21:48 Temat: POGADUCHA |
Nie dawno zmarła Kownacka...dzisiaj Kolberger...
Rak zbiera swoje żniwo... |
edi
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-01-02, 14:11 Temat: POGADUCHA |
A ja jakoś daję radę-raz lepiej a raz gorzej.
W styczniu jadę do mojego lekarza po skierowanie na MRI. Pewnie ok. marca będę miała je wykonane |
edi
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2011-01-02, 10:08 Temat: POGADUCHA |
11 listopada zachorował na zapalenie płuc mój wujek-50 lat. Kuracja antybiotykami w domu nie przyniosła poprawy. Tydzień przed świętami wylądował w szpitalu. Po badaniach okazało się że zapalenie płuc to jedno ale że to nowotwór płuc który rozsiał się na inne organy. A organizm jest tak wycieńczony że jakiekolwiek naświetlania nie wchodzą w grę. Tak leżał w tym szpitalu. W sylwestrowy wieczór wujek poprosił o księdza -chciał się wyspowiadać-chociaż nie robił tego od 20 lat. I tak zrobił. Nad ranem zmarł. Kurcze 1,5 miesiąca to trwało.
Jak wylądował w szpitalu i poszłam do niego,to kiedy go zobaczyłam pomyślałam,że to chyba nie zapalenie płuc ale coś wiecej...wyglądał jak 70 letni staruszek,ledwo oddychał,ledwo mówił. Wychudł okropnie.
Źle nam się ten Nowy Rok zaczął... |
owcaMarta
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-12-19, 04:12 Temat: POGADUCHA |
"Zadaniem lekarza nie powinno być tylko zapobieganie śmierci ale także poprawianie jakości życia"
- z filmu "Patch Adams" |
owcaMarta
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-12-14, 00:26 Temat: POGADUCHA |
Aniele stróżu serc przegranych,
Dotknij swym skrzydłem rany
Serca złamanego i zdradzonego,
Serca w krwawych łzach zatopionego.
Aniele stróżu niespełnionego pożadania
Przytul ofiarę bez pytania,
Duszę wykorzystaną i zranioną,
Duszę rozkochaną i porzuconą.
Aniele stróżu miłości przegranej
Otrzyj łzę i opatrz ranę.
Blizna śladem niewoli,
Blizna zapomnieć nie pozwoli. |
edi
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-12-03, 09:38 Temat: POGADUCHA |
Nadzieja
niestety nie cieszy-bo jak patrzę przez okno,widzę taką masę śniegu,słupek na termometrze oscyluje w ok. 0 albo i niżej a ja czy tego chcę czy nie muszę wyjść z domku to płakać mi się chce. Zawsze byłam zmarzluchem,wolę jak jest ponad 30 i piękne słońce.
Niestety zimowy krajobraz-nawet jak patrzę na niego z ciepłego mieszkania przyprawia mnie o gęsią skórkę.
Są tylko dwa wyjątki kiedy lubię zimowe wieczory.
Pierwszy to wigilijny wieczór a drugi to zimowy wieczór spedzony z ukochanym przed kominkiem
Wtedy mi się podoba. |
owcaMarta
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-12-02, 20:08 Temat: POGADUCHA |
edi,
To jest nas dwie co do LATA.... ----> nawet ostatnio powiedziałam pracownicy,że mogę całe lato śmierdzieć na kilometr(fuuuuuj) ale żeby mi było ciepło niżeli marznąć zimą....
jedno przyznam ,że zdjęcia mi wychodzą zimną świetne-krajobraz jest wtedy bardzo fotogeniczny
Ściskam Was Kochane :* |
edi
|
Dział: Hyde Park Wysłany: 2010-12-02, 19:21 Temat: POGADUCHA |
Nigdy nie przepadałam za zimą-nawet kiedy byłam dzieckiem a teraz tzn. od czasu operacji to już w ogóle masakra.
Ponieważ po operacji mam porażony nerw twarzowy to nie domykam powieki więc moje oko-konkretnie rogówka bardzo wysycha. Więc mróz bardzo niekorzystnie wpływa na nie. No i porażona część twarzy kiedy jest zimno bardzo drętwieje i mam problemy z mówieniem.
Więc z przyczyn oczywistych wolę lato |
|