Autor |
Wiadomość |
Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
owcaMarta
Odpowiedzi: 430
Wyświetleń: 113437
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-11, 12:06 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
monika30,
Moja mama zmarła 8,12,2010 miała właśnie 54 lata
Ona również przegrała tą nie feer walkę z rakiem płuc i przerzutami do mózgu :(
Serce pęka dusza płacze... przy życiu trzyma mnie tylko nadzieja,że TAM jej lepiej i nie cierpi....OBY...w coś trzeba wierzyć!!!!!
:( 54 lata życia....to za wcześniej by je zakończyć....o wiele za wcześnie...... |
madziorek
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-08-09, 22:28 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
monika30, Ty wiesz.........ściskam M. |
gontcha
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-17, 18:47 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
Monika - przyjmij wyrazy współczucia... |
madziorek
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-17, 14:15 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
Monisiu przyjmij wyrazy współczucia, tulę Cię kochana. |
madziorek
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-13, 20:47 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
Monia bądź przy Tatce, nawet ja śpi, czuje Twą obecność.
Dużo sił Ci życzę, i jak wszyscy tu trzymam za rękę.
Tulę.M. |
madziorek
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-10, 23:21 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
Monika serce pęka, bądź przy Tacie... |
madziorek
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-05, 19:10 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
monika30, może nie rozmawiaj o hospicjum, może ubierz inaczej to w słowa: pomoc, opieka paliatywna, poradnia leczenia bólu, wizyta domowa.
Bardzo Ci współczuje, bo wiem ile takie rozmowy kosztują osobę kochającą i chcącą pomóc.
Ściskam M. |
madziorek
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-05, 09:29 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
monika30, jak najszybciej skontaktuj się z tym ośrodkiem:
Domowa Opieka Hospicyjna przy Szpitalu Specjalistycznym im. dr. W. Biegańskiego
ul.Szpitalna 6 Grudziądz
(056) 450 05 15 lub 603 116 497
Tacie koniecznie trzeba ustawić leczenie przeciwbólowe!! Poproś o szybką konsultację w domu.
Monia działaj, wiem, że Ci ciężko, ale proszę zrób to dla Taty...
uściski dla Was M. |
madziorek
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-05-14, 19:36 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
monika30, wiesz, że kciuki i ciepłe myśli masz u nas na full.
O tarcevę spytaj, bo może się uda ugrać czas.
Smarkata Moniu uważaj! kuruj się szybko, i nie siej zarazków. Tacie się one do niczego nie przydadzą.
Monika odnośnie samopoczucia Taty........ co dzień, musicie mu wyznaczać cele, małe, wzg samopoczucia, Tato nie może czuć się bezużyteczny!! wiem, że sobie poradzisz.
Buziaki M. |
madziorek
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-04-30, 22:41 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
monika30, ja bym spytała, nikt Ci głowy nie urwie, a z tego co przeczytałam próbki w CO są, więc można przebadać je pod wzg. receptorów, jak wyjdą ok, to jeśli nie ma innych przeciwwskazań Tato łapie się w zalecenia stosowania preparatu. Jedź słonko do CO i spytaj jakie są szanse na przebadanie materiału i dostania leku.
Tu o Tarcevie:
Preparat Tarceva jest lekiem przeciwnowotworowym stosowanym w leczeniu osób dorosłych z następującymi chorobami:
- niedrobnokomórkowy rak płuc. Preparat Tarceva stosuje się w przypadkach zaawansowanego lub przerzutowego raka (gdy komórki raka uległy rozsiewowi z miejsca pierwotnego guza do innych części organizmu), gdy co najmniej jeden stosowany wcześniej schemat chemioterapii zakończył się niepowodzeniem. Skuteczności preparatu Tarceva nie wykazano u pacjentów z nowotworami "EGFR-ujemnymi". "EGFR-ujemny" oznacza, że na powierzchni komórek nowotworu nie można wykryć określonych receptorów - receptorów naskórkowego czynnika wzrostu (EGFR), bądź receptory te występują tylko w niewielkich ilościach;
- przerzutowy rak trzustki, w skojarzeniu z gemcytabiną (innym lekiem przeciwnowotworowym).
Lek jest dostępny wyłącznie na receptę.
samo działanie da Tacie nadzieję i chęci do walki
buziole M. |
madziorek
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-03-22, 21:53 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
Moniko wiem co czujesz, spróbuj zawalczyć o Tarcevę.
Razem z Tobą ręka w rękę M. |
madziorek
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-03-09, 20:23 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
Tak jest jak się kocha i wie że jest się kochanym |
madziorek
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-02-02, 20:07 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
monika30, super, cieszymy się i świętujemy razem z Wami |
madziorek
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-01-26, 22:28 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
monika30, nie zwlekaj, to zbyt niebezpieczne. Trzymam mocno kciuki. |
madziorek
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-01-15, 22:27 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
monika30, ależ ten Twój Tato jest w Tobie zakochany . Ale.... dla jego bezpieczeństwa umów się z nim, że jak się poczuje fatalnie to niech pozwoli na karetkę a Ty dojedziesz w tym samym czasie. Może cała ta sytuacja alarmowa spowodowana była tąpnięciem psychicznym, chwilą w której zobaczył fizycznie twarz choroby i skutki uboczne chemii.
Sił i zdrówka dla Was życzę M. |
|