Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz płuca? Gruźlica |
Caroline
Odpowiedzi: 478
Wyświetleń: 143626
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-03-26, 05:26 Temat: Guz płuca? Gruźlica |
|
Caroline
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-10-31, 06:45 Temat: Guz płuca? Gruźlica |
vioom napisał/a: | Witaj,
Cytat: | PS. Przy niskich leukocytach zabroniony jest ketonal. |
Eeee... dlaczego? Czy jest coś o czym nie wiem?
Pozdrawiam |
Taką instrukcję otrzymałam w moim wątku :"Pamiętaj, że jak będzie Cię boleć, to nie mozesz za bardzo brać ketonalu. Najlepszy jest paracetamol - chodzi o to, że inne substancje dodatkowo niszczą leukocyty" |
Caroline
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-10-30, 17:10 Temat: Guz płuca? Gruźlica |
Po podaniu czynnika wzrostu białych krwinek mogą pojawić się objawy grypopodobne, rozbicie etc. do tego ból mięśni i kości. U mnie był to ból głowy plus "łupanie" w lędźwiach i nogach.
[ Dodano: 2014-10-30, 17:12 ]
PS. Przy niskich leukocytach zabroniony jest ketonal. |
Caroline
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-10-30, 06:39 Temat: Guz płuca? Gruźlica |
misiak napisał/a: | Podaliśmy zastrzyk, tym razem Neulasta. Czy jedna dawka wystarczy? |
Powinna wystarczyć, z tego co mi wiadomo Neulasty podaje się tylko jeden zastrzyk. Ja miałam do wyboru albo jedną Neulastę albo 5 Neupogenów. |
Caroline
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-05-03, 18:12 Temat: Guz płuca? Gruźlica |
misiak napisał/a: |
Mam pytanie następne, otóż mama za wypisanie zaświadczenia, chodzi mi do zasiłku pielęgnacyjnego zapłaciła 60 zł, czy za takie coś powinna płacić? Jak było w waszym przypadku?
. |
Ja w marcu miałam wypisywane przez moją onkolog zaświadczenie do zasiłku pielęgnacyjnego i nic a nic nie płaciłam.
pzdr, ciepło |
|