1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 2
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Dot. zmian w regulaminie
DumSpiro-Spero

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 7168

PostDział: Życie Forum   Wysłany: 2010-04-07, 03:20   Temat: Dot. zmian w regulaminie
Dziękuję rakar.
Ja też się cieszę, że udało się nam stworzyć takie forum i wierzę, że jest potrzebne.

A 'stare dzieje' mi również nie są całkiem obce - wciąż pamiętam autobusy 'ogórki', kartki w różnych kolorach, mamę, która wymykała się o 5.00 nad ranem by stać w kolejce po mięso, tatę, który mnie opuścił i wyjechał za granicę, bo tu go chcieli aresztować.. No i wyrób czekoladopodobny :)
Teraz jest inaczej, choć pułapek dnia codziennego też nie brakuje.
Za to możemy mówić wprost to co myślimy, i wymieniać się spostrzeżeniami na takim forum jak to..
Ale najbardziej budujące jest to, że chcemy i możemy podejmować dyskusje i dzielić wspólnie czas w tym wirtualnym miejscu spotkań, wzajemnie się przy tym szanując :)
I jakkolwiek patetycznie powyższe by nie zabrzmiało, to ja naprawdę tak myślę.
  Temat: Dot. zmian w regulaminie
DumSpiro-Spero

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 7168

PostDział: Życie Forum   Wysłany: 2010-04-06, 15:05   Temat: Dot. zmian w regulaminie
rakar,
Jeszcze nikt tu zawodowo nie pracuje. Wszyscy z grupy moderatorów mają pracę zawodową, dzieci i mnóstwo innych zajęć. Wielokrotnie kradniemy chwile, by tu zaglądać.
Niepotrzebnie tego typu zapisy bierzesz do siebie. Jakoś chyba nikt Cię do tej pory nie skrzywdził, prawda?... Za to nasiedziałam się kiedyś by Ci przystępnie opisać (i pokazać graficznie) jak dodać filmik z youtoube.. :| :)
Przedostatnią noc spędziłam -całą- nad konstruowaniem poradnika technicznego, bo ktoś mnie o to poprosił..
Tego typu zapisy skierowane są do krzykaczy, awanturników i tym podobnych - których całe szczęście nie ma wielu i oby nie było - przecież chcemy mieć tu spokój..
Jednak ten spokój jest efektem w dużej mierze naszej pracy - rejestrują się tu 'cudotwórcy', handlarze, osoby chcące wyłudzić leki.. I teraz obrazowo: widzę nowy profil i post z podpisem będącym odnośnikiem/linkiem do strony oferującej towary/usługi, których oferowanie jest niezgodne z prawem. Ja mam tylko chwilę - bo zajrzałam tu, a wykonuję teraz inną pilną pracę, a może muszę biec bo dziecko marudzi/płacze - by je nakarmić i uśpić. Jeśli odłożę 'zrobienie porządku' na potem, to w tym czasie być może kilkanaście, może kilkadziesiąt osób przeglądających forum zobaczy ten odnośnik i trafi tam, dokąd przekierowuje ów niebezpieczny link - trafi OD NAS, z naszego forum.
Nie czekam więc, a szybko interweniuję. Gdy powrócę przed komputer i siądę spokojnie - wytłumaczę pisemnie swój ruch.
Tylko o to chodzi w zapisie, który cytujesz.

Troszkę zaufania do nas.. Myślę, że nikogo bezpodstawnie i z bezczelną premedytacją nie krzywdzimy :)
Regulamin jest jeden, ale jego zapisy kierowane do różnych grup osób. Zupełnie niepotrzebnie widzisz wszędzie -jako adresata jego zapisów- siebie..

I troszkę wyrozumiałości dla nas.. Naprawdę robimy co możemy by zapewnić tu wszystkim spokój i poczucie bezpieczeństwa. A zapisy regulaminu są w dużej mierze skierowane do tych, którzy chcieliby nam je odebrać; są one po to, by ucinać zbędne dyskusje - z tymi, którzy ze złością chcieliby je wszczynać.
W Tobie chyba nie ma złości?.. Ja jej w każdym razie nie widzę.
Myślę, że to zasadniczość :)
W tej sytuacji ślicznie poproszę o odrobinę elastyczności i wiary w tych, którzy są tu by pomagać a nie krzywdzić..
Pozdrawiam Cię serdecznie.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron