1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Wydano wyrok na mojego ojca - co robić? |
DumSpiro-Spero
Odpowiedzi: 34
Wyświetleń: 11104
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-12-30, 23:40 Temat: Wydano wyrok na mojego ojca - co robić? |
Bardzo mi przykro, ale po analizie dokumentacji medycznej można wnioskować o bardzo zaawansowanym procesie nowotworowym, mogącym powodować duszność w wyniku uogólnionego niszczenia miąższu płucnego (liczne ogniska przerzutowe) oraz ucisku dróg oddechowych przez zmienione nowotworowo masy węzłowe. Radioterapia raczej nie jest tu wskazana.
Prędzej chemioterapia, jednak nie » w tym stanie ogólnym « .
Gdyby był to mój ojciec - poczekałabym cierpliwie na wynik badania histopatologicznego i jeśli wynik wskazywałby na niedrobnokomórkowego raka płuca (a nie na np. chłoniaka), zadbałabym o » najlepsze z możliwych leczenie objawowe « .
Odnośnie majaczenia - proponowałabym po konsultacji z lekarzem odstawić afobam i zobaczyć czy nie będzie poprawy. Jeśli nie będzie, przyczyny majaczenia można upatrywać » tutaj « .
pozdrawiam ciepło. |
Temat: Wydano wyrok na mojego ojca - co robić? |
DumSpiro-Spero
Odpowiedzi: 34
Wyświetleń: 11104
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-12-29, 23:44 Temat: Wydano wyrok na mojego ojca - co robić? |
Bart_007,
proszę o wyniki wszelkich badań - przede wszystkim badania obrazowego (opis TK klatki piersiowej), jeśli są inne - również chętnie.
Mogę postarać się pomóc, jednak przynajmniej wynik TK jest konieczny by można było cokolwiek zrobić.
Ponadto dokładne daty: do kiedy tata był w dobrym stanie ogólnym, kiedy dokładnie pobrano materiał do badania histopatologicznego (za pierwszym i drugim razem), od kiedy nastąpiło pogorszenie samopoczucia, czy jest obecnie hospitalizowany i jakie leki otrzymuje.
Potrzebne są zwięzłe, ale konkretne dane.
Przesyłam prywatną wiadomość i czekam na kontakt.
pozdrawiam ciepło.
[ Dodano: 2012-12-29, 23:45 ]
Reszka.78 napisał/a: | Masz pełne prawo do posiadania przynajmniej kopii wszelkich badań jakie miał wykonywane Twój Tatuś. |
Tak, oczywiście, pod warunkiem jednak, że tata upoważnił syna do wglądu do dokumentacji medycznej.
Jeśli tego nie uczynił - może to zrobić w każdej chwili. |
|
|