1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Forum |
DumSpiro-Spero
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 8173
|
Dział: Życie Forum Wysłany: 2009-12-27, 06:18 Temat: Forum |
edi napisał/a: | A jednemu osobnikowi to powinnaś w ramach podziękowania może nie kwiaty ale całą butelkę soku noni wysłać. Ciekawe czy by sie ucieszył | Po co, ma całą piwniczkę
Chyba, że już zamknął interes, to na otarcie łez i 'na zdrowie' - może być to niezły pomysł |
DumSpiro-Spero
|
Dział: Życie Forum Wysłany: 2009-12-21, 21:32 Temat: Forum |
rakar,
pewnie już niejedną na forach tego typu wojnę konwencjonalno-niekonwencjonalną widziałeś I taki dokładnie był to wątek, tyle, że tym razem 'metoda' niekonwencjonalna była nieco... drastyczna
Sądziłam, że jasnymi zapisami w Regulaminie można tego typu sytuacji uniknąć, niestety! Nie pomogło nawet to, że nowo zarejestrowanego Forumowicza skrypt automatycznie przenosi do wątku z Regulaminem (to tak sprytnie zostało pomyślane, żeby nikt potem nie twierdził, że 'nie znalazł' lub 'przeoczył' )
Tak więc nic nowego niestety!
Swoją drogą, forum DSS powstało właśnie dzięki tego typu awanturom
Wie to najlepiej moja dawna 'towarzyszka broni' - edi , z którą walczyłyśmy kiedyś ramię w ramię, jeszcze na innym forum onkologicznym, o zachowanie szacunku dla nauki, medycyny i prawdy obiektywnej popartej wiarygodnymi dowodami.
Była to syzyfowa praca niestety, teraz to już wiem. I dlatego zamknęłam ten wątek
Bo po prostu szkoda na to czasu i energii, nas wszystkich.
awilem,
<uscisk>
|
DumSpiro-Spero
|
Dział: Życie Forum Wysłany: 2009-12-19, 04:05 Temat: Forum |
awilem,
awilem napisał/a: | dlaczego temat łamiący regulamin jest dostępny dla moderatorów ? |
Moderatorzy tego forum sporo pracują by je utrzymać w czytelnej formie i -stosownie do możliwości- w miarę przejrzystym ładzie.
Jestem przekonana, że o wielu 'off topach', spamach i tym podobnych nie wiecie właśnie dlatego, że ciągle ktoś czuwa by jakąś treść przesunąć, scalić, usunąć, by na liście 'banów' wpisać dane kolejnego 'spam-bot'a, by wyłapać błędy techniczne, zlikwidować zdublowane posty itp.
Posiadanie wglądu do archiwum jest, jak sądzę, wątpliwym przywilejem i 'nagrodą' za powyższe. Moderatorzy to 'strażnicy' Forum - by właściwie o nie dbać mają więc prawa i obowiązki nieco inne niż pozostali Użytkownicy.
Myślę, że nie ma co za bardzo na ten temat dyskutować,ten stan rzeczy nie jest bowiem niczym specjalnym i jest powszechnie przyjętą praktyką na forach dyskusyjnych.
awilem napisał/a: | Powinien zostać usunięty z forum i koniec, |
'Usunięcie i koniec' jest działaniem radykalnym i nieodwracalnym. Kiedyś bym tak zrobiła. Teraz kilka głębokich wdechów, policzenie do dziesięciu i.. archiwum. Być może temat docelowo zostanie usunięty, jeszcze tego nie ustaliliśmy. I mi - szczerze mówiąc- nie spieszy się. Radykalne działania pod wpływem emocji lub nacisku bywają czasem nietrafione.
awilem napisał/a: | nie bardzo rozumiem po co on figuruje skoro wchodząc na niego nie można ani nic przeczytać ani nic skomentować |
Gdzieś 'kłopotliwe archiwum' trzymać trzeba. Zakładając 'dział przejściowy' opisałam, czemu mniej więcej będzie służył, nikt dotąd niczego z tego opisu nie kwestionował i o nic nie pytał.
Co do treści omawianego wątku - akurat Ty ją znasz. Skomentować -owszem- nie można, ponieważ temat został zamknięty, a dyskusja przeze mnie ucięta. Z jednego prostego powodu: temat , bogaty w treści niezgodne z Regulaminem , zaczął budzić na tyle negatywne emocje, że zrobił się aż niesmaczny. I niebezpieczny zarazem - bo dyskusja - zamiast się wyciszyć - zaczęła nabierać tempa i obfitować w prowokacyjne wypowiedzi.
Uznałam, że awantura na tym forum nie jest potrzebna, a treść wątku na tyle przykra , że nie ma się czym za bardzo chwalić i 'częstować' nim nowych, napływających wciąż uczestników forum, którzy szukają tu raczej schronienia, oparcia i spokoju niż treści budzących negatywne odczucia.
awilem napisał/a: | wątek dla wybranych jest bezsensu |
Dla jakich wybranych?... Chodzi o Grupę Moderatorów? M.innymi ja należę do tej grupy - jednak nie czuję się 'wybrana' z tego tytułu, że mogę zobaczyć to, czego Wy nie musicie już oglądać. I, szczerze - od kiedy z wątkiem tym 'zrobiłam porządek' ,nie zajrzałam do niego ani razu. Chwilowo bowiem nie chcę się karać tym..."przywilejem dla wybranych"
awilem, jeśli chciałbyś zapytać, kto z dyskutantów złamał regulamin, to odpowiem, że były to wyłącznie osoby propagujące środki zabronione regulaminem forum bądź oficjalnie zasady regulaminu wyśmiewające.
W kwestii formalnej, jeśli chodzi o Twoją osobę - to w 'tych sprawach' masz akurat poglądy zbieżne i z regulaminem i (szczerze mówiąc) z tym, co ja myślę - przy tym wypowiadasz się bez 'bon tonu' , rzucasz właściwy granat i tyle Racjonalne argumenty i odważny styl wypowiedzi , plus absolutna zbieżność z wartościami , które to forum ma propagować nieraz sprawiły, że bez wahania 'kliknęłam' Ci punkt "pomógł". Bo, w istocie , nie tylko indywidualnie forumowiczom, ale i temu forum pomogłeś nie raz.
Niech tak zostanie... naprawdę uważam, że nadajemy na tej samej fali Nie zgubmy więc sygnału
awilem napisał/a: | Druga sprawa to wiadomości pomiędzy użytkownikami forum załatwia się wysyłając pw robienie czata z forum tworzy tylko niepotrzebny bałagan, albo czat albo forum wpisy typu "Jakby co to wiesz o tym co gadaliśmy przy piwie" nie bardzo rozumiem czemu mają być dostępne wszystkim użytkownikom. |
Buuu... wydawało mi się, że od kiedy jest 'hyde park' to wszelkie dyskusje, 'pogaduchy' itp. przeniosły się tam właśnie.. Musiałam czegoś nie zauważyć Myślę, że musisz podać jakieś przykłady - które wątki/posty są 'zabałaganione' - przyznam bowiem szczerze, że po prostu nie wiem nawet gdzie szukać..
pozdrowienia. |
|
|