Autor |
Wiadomość |
Temat: Wyniki badania histopatologicznego |
ELZAx
Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 4255
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-04-27, 19:04 Temat: Wyniki badania histopatologicznego |
Ja również życzę Tobie samych dobrych wieści. Pozdrawiam |
ELZAx
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-04-27, 18:14 Temat: Wyniki badania histopatologicznego |
Zmiane mialam dosyc dlugo, nie pamietam dokładzie ile, poszłam do dermatologa bo lekarz pierwszego kontaktu zwróciła uwagę że mam dużo zmian barwnikowych i zapytała kiedy je oglądał dermatolog. Ja sama myślałam o wizycie ale się bałam.Ale w końcu się odważyłam. Na wizycie dermatolog stwierdziła że rzeczywiście jest ich dużo, ale ona nie widzi nic strasznego.W sumie to tego jednego stwierdziła że trzeba usunąć bo jest ciemnejszy
[ Dodano: 2017-04-27, 19:15 ]
Zmianę usuwalam na początku marca ale wynik dostałam dziś |
ELZAx
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-04-27, 17:57 Temat: Wyniki badania histopatologicznego |
Dziś zrobiłam rtg badanie krwi a jutro mam usg, mam nadzieję że lekarz to zobaczy i powie cos co mnie pocieszy.bardzo się boję tych badań
[ Dodano: 2017-04-27, 18:59 ]
Dermatolog-onkolog powiedział że to 1 stopień i powinno być dobrze, ale ja jak usłyszałam diagnozę to nie bardzo mogłam się skupić masakra |
ELZAx
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-04-27, 17:23 Temat: Wyniki badania histopatologicznego |
Lentigo maligna melanoma.grubość nacieku 0,4mm . Nie stwierdza się cech owrzodzenia ani angioinwazji. Indeks mitotyczy 1 mitoza/1mm2. PT1a. TIL-brisk . Odległość zmian od najbliższych marginesów bocznych 1 mm i 1,5 mm.
[ Dodano: 2017-04-27, 18:26 ]
Dostałam skierowanie na usg jamy brzusznej węzłów chłonnych, rtg klatki piersiowej i badanie krwi. |
ELZAx
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-04-27, 17:12 Temat: Wyniki badania histopatologicznego |
Witam jestem tu po raz pierwszy, odebrałam dziś wynik histopatologiczny po usunieciu zmiany barwnikowej. Bardzo się boję, Czy ktoś może mi wyjaśnić wyniki tego badania? Proszę bardzo |
|