1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Jak pomóc odchodzącemu na raka płuc? |
Gazda
Odpowiedzi: 83
Wyświetleń: 243046
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2017-04-01, 16:21 Temat: Jak pomóc odchodzącemu na raka płuc? |
Ja jestem chory, świadomy wszystkich konsekwencji mojej choroby, ale nie wpływa dobrze na moją psychikę taki wątek. W ogóle jak można opisywać śmierć osób bliskich wiedząc, że czytają to osoby które walczą o życie. W czym to chorym pomoże? W wyjeździe do szwajcarskiej kliniki w celu poddania się eutanazji - na pewno. Ale nie każdego stać na ten luksus... Kiedyś w podobny sposób pastwiono się w wątku o snach po śmierci najbliższej osoby... Oczywiście, może są chorzy, którym opisywanie czekającego ich zgonu pomoże, a ja jestem wyjątkiem, ale uważam, że lepiej byłoby pisać o tym jak pomóc jeśli wystąpi objaw xxx... |
Gazda
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2017-04-01, 14:50 Temat: Jak pomóc odchodzącemu na raka płuc? |
Zróbcie np. "jak pomóc odchodzącemu na raka płuc"...
Tytuł "Jak SIĘ umiera na raka płuc", nie jest precyzyjny, bo sugeruje, że chory ma opisywać jak umiera... A w ogóle to mi tak jakoś wiwisekcyjnie tutaj. |
Gazda
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2017-04-01, 13:01 Temat: Jak pomóc odchodzącemu na raka płuc? |
Może zmieńcie nazwę wątku... Nie sądzę by była budująca dla chorych... |
|
|