Autor |
Wiadomość |
Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
JaInka
Odpowiedzi: 430
Wyświetleń: 113437
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-08-09, 18:30 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
Moniko,kochanie.
Wiem,jak trudno... Masz cienki naskórek zamiast skór nosorożca. Ale to dobrze wróży kolejnym pokoleniom.
Moniko, z dużym szacunkiem. Z głębokim przekonaniem, że będzie łatwiej.
Przytulam |
JaInka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-01, 09:26 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
Moniko miła - przecież Ty podawałaś leki na polecenie lekarza (a potem hospicjum). Uwierz w autorytety, uwierz, że ich polecenia były racjonalne. Ani Twój tata, ani Ty nie znacie się na tym wystarczająco.
Pamiętam, jak ja pierwszy raz dostałam morfinę, jak bardzo się jej bałam - jak oszukiwałam samą siebie: zmniejszałam dawki, "zapominałam" itp. Aż w końcu tak nachachmęciłam, że musiałam ze wstydem prosić Poradnię Przeciwbólową o pomoc.
Twój tata tez bronił się przed czymś, czego nie znał...
A kiedy będzie ze mną naprawdę bardzo źle - to chcę umierać - jeśli się da - bez upokarzającego zwijania się z bólu. Chcę być spokojna - najlepiej po prostu zasnąć...
Moniko - zrobiłaś dla taty naprawdę wszystko co mogłaś, co umiałaś. Resztę oddałaś w ręce lekarzy. |
JaInka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-17, 14:11 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
Z wielkim współczuciem... |
JaInka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-13, 11:42 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
monika30
Czytam Cię ze ściśniętym sercem. Ale równocześnie z wielka frajdą: są ludzie wrażliwi, są ludzie kochający, są ludzie nastawieni na dawanie, a nie branie.
Jesteś bardzo dobrą córką. Wiem, jak trudno towarzyszyć w cierpieniu, niewiele móc zrobić, tylko być. Ale to bycie jest też bardzo ważne. Ciebie ono wiele kosztuje - ale tata czerpie z niego jeszcze siły.
Trzymajcie się. |
JaInka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-03, 18:39 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
Monika - ja jestem pod opieka Poradni leczenia Bólu. W Grodzisku Maz., przy szpitalu. W warszawie takich poradni jest kilka. Nie wiem, skąd jesteś - ale zorientuj się. W razie czego hospicja mają duże doświadczenie w tym względzie.
Tata wcale nie musi cierpieć. |
JaInka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-01, 19:46 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
monika30 napisał/a: |
to wszystko jest bez sensu |
Monika30 - to właśnie są sytuacje, kiedy się czuję bezradna. Tak bardzo chciałabym Ci jakoś pomóc... Słuchaj, do końca jest jakiś sens. Ważne są Twoje spotkania z ojcem, ważne, żeby on jeszcze - jak najdłużej czuł się szczęśliwy.
Przytulam mocno. |
JaInka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-03-21, 13:54 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
Monika - ja także ze współczuciem. |
JaInka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-03-11, 20:48 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
Naprawdę bardzo się cieszę. Nastawienie jest ważne, często ważniejsze od wyników. Pozdrów tatę od innych "rakowatych".
Z nadzieją |
JaInka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-02-28, 21:12 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
Moniko - jak dobrze czytać dobre wieści. Cieszę się razem z Tobą. |
JaInka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-02-02, 20:12 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
Monika, naprawdę super wyniki.
A na drugi raz nie gdybaj o spacerach albo ich braku - bo w tej chorobie dużo zaskoczeń, a mądrzy są po fakcie. Więc odpuść obwinianie w ogóle. Nie warto.
Trzymaj się cieplutko |
JaInka
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2009-12-14, 19:34 Temat: rak płuca - przerzut do mózgu |
monika30 napisał/a: | Samopoczucie Taty jak na razie nie jest złe. |
A jak Twoje? czy już się normuje? Jak mi jest źle, to wysysam z uczestników forum dobrą energię. Jak wampir. Mnie pomaga. Za to potem, gdy jestem "lepsza", to staram się oddać.
Pozdrawiam serdecznie |
|