1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Moja mama umiera |
Joanna2012
Odpowiedzi: 114
Wyświetleń: 68143
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-05-17, 12:26 Temat: Moja mama umiera |
Avaler,
agamaz ma rację, staraj się po prostu żyć, nikt nie może powiedzieć, jaki będzie efekt naświetlań. Nie znam statystyk dla naświetlań głowy, mój Tata po naświetlaniach (powtarzanych) ramienia żył 3 lata.
Joanna |
Temat: Moja mama umiera |
Joanna2012
Odpowiedzi: 114
Wyświetleń: 68143
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-05-15, 15:39 Temat: Moja mama umiera |
Mój Tata miał paliatywne naświetlania, co prawda ramienia, nie głowy, ale napiszę Ci o naszych doświadczeniach. Naświetlań było niedużo, za pierwszym razem jedno lub dwa, naprawdę mało inwazyjnie. Poza zaczerwienieniem skóry i faktycznie dużymi kłopotami z apetytem, Tata nie miał żadnych skutków ubocznych, a natychmiast poprawił się stan jego ręki. Owszem, przez jakieś 3 tygodnie był śpiący i dużo odpoczywał, ale naświetlania od razu dały rezultat i lekarze kontrolowali guz i nie naświetlali, dopóki znów się nie aktywował. Myślę, że zawsze warto mieć nadzieję, że leczenie pomoże, może nie będzie się wiązało z większym cierpieniem niż to, które Mama i tak przeżywa. Będę trzymać kciuki za Ciebie i Twoją Mamę. |
|
|