1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: rak płaskonabłonkowy pluca prawego |
Jolana
Odpowiedzi: 242
Wyświetleń: 88693
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-04-15, 06:37 Temat: rak płaskonabłonkowy pluca prawego |
Maćku,
Pomimo nowych informacji - w dalszym ciągu są możliwości leczenia. Zaczekajmy na wynik z badania PET. Onkolog po dokładnej ocenie stanu zdrowia wybierze najlepszą z możliwych opcji leczenia onkologicznego. Istnieją szansę potencjalnego wyleczenia...
Głowa do góry. |
Jolana
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-11-08, 14:46 Temat: rak płaskonabłonkowy pluca prawego |
Maciek76 napisał/a: | Witam Wszystkich
Mam pytanie odnośnie powrotu do pracy mojego Taty,tzn chodzi mi konkretnie o to który lekarz może podjąc taką decyzję? |
Chyba lekarz medycyny pracy, po zapoznaniu się z epikryzą leczenia onkologicznego.
Przy ocenie zdolności powrotu do pracy bierze się pod uwagę nie tylko chorobę, ale przede wszystkim skutki czynnościowe wywołane chorobą. Dlatego będą potrzebne wszelkie wyniki badań związane z chorobą podstawową jak również wyniki badań dodatkowych....
Teraz pytanie - czy nie za wcześnie na pracę zawodową ?
Warto się zastanowić nad tym... |
Jolana
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-10-04, 14:11 Temat: rak płaskonabłonkowy pluca prawego |
Maciek76 napisał/a: | CRP miał 45.O czym to może świadczyc? |
Witaj Macku - owszem CRP jest podwyższone. Potencjalnych przyczyn jest wiele.
Generalnie wynik CRP interpretuje się w kontekście podstawowej choroby, w korelacji z wynikami innych badań, stanem ogólnym pacjenta, wiekiem, płcią etc.
Tatuś leczy się onkologicznie i wynik może być powiązany z chorobą. Ale też może oznaczać na przykład poważne zaburzenia krążenia i inne schorzenia, prawda ? - Tego nie wiemy.. Dlatego o interpretację wyniku zapytaj lekarza.... |
|
|