Autor |
Wiadomość |
Temat: Drobnokomórkowy rak płuca, postać rozsiana |
JustynaS1975
Odpowiedzi: 120
Wyświetleń: 53008
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-03-22, 20:10 Temat: Drobnokomórkowy rak płuca, postać rozsiana |
Agaz bardzo mnie przykro, przyjmij wyrazy współczucia |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-03-21, 17:15 Temat: Drobnokomórkowy rak płuca, postać rozsiana |
Agaz, bardzo mnie przykro |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-11-17, 19:23 Temat: Drobnokomórkowy rak płuca, postać rozsiana |
"Czerwona", "niebieska" - która silniejsza nie wiem. Ale ich 'siła' zależy też od dawek. Dawka powinna być dostosowana do pacjenta (np. waga, wiek), aby pomogła, a nie zabiła pacjenta. I tak jak pisały dziewczyny powyżej na każdy rodzaj nowotworu jest inna chemioterapia. Nie ma jednej chemii na każdy rodzaj nowotworu. I skutki uboczne też mogą być różne. |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-11-09, 21:22 Temat: Drobnokomórkowy rak płuca, postać rozsiana |
JustynaS1975 napisał/a: | I tak rozumiem, w wypisie ze szpitala jest to co mówiła Pani Doktor (o przerzutach do mózgu). Natomiast w wynikach TK nie ma o tym mówi (o przerzutach do mózgu). |
miało być:
I tak rozumiem, w wypisie ze szpitala jest to co mówiła Pani Doktor (o podejrzeniu przerzutu do mózgu). Natomiast w wynikach TK nie ma o tym mówi (o przerzutach do mózgu).
absenteeism, wszystko wyjaśniła po fachowemu |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-11-09, 21:11 Temat: Drobnokomórkowy rak płuca, postać rozsiana |
Agaz napisał/a: | Mam jeszcze wyniki TK głowy:
Badanie po podaniu iv środka kontrastowego nie wykazało zmian ogniskowych w tkankach mózgowia podejrzanych o meta. to było robione tydzień przed wypisem to czemu podejrzewają jak na badaniu wyszło że nie ma zmian? |
No i tu nie ma mowy o przerzutach do mózgu. |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-11-09, 21:10 Temat: Drobnokomórkowy rak płuca, postać rozsiana |
Agaz wczytuję się w to co napisałaś.
I tak rozumiem, w wypisie ze szpitala jest to co mówiła Pani Doktor (o przerzutach do mózgu). Natomiast w wynikach TK nie ma o tym mówi (o przerzutach do mózgu). Chyba dobrze rozumuję???
No niech jednak ktoś mądrzejszy się wypowie, żebym tu jakiegoś 'bajzlu' nie narobiła. |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-11-09, 21:00 Temat: Drobnokomórkowy rak płuca, postać rozsiana |
Agaz, na razie jest podejrzenie, nie potwierdzone |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-11-09, 20:54 Temat: Drobnokomórkowy rak płuca, postać rozsiana |
Wiem, że OUN - ośrodkowy układ nerwowy (mózgowie + rdzeń kręgowy).
Agaz, |
|