Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
JustynaS1975
Odpowiedzi: 241
Wyświetleń: 108457
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-07-24, 18:45 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
kmis757 napisał/a: | Gratuluję całkowitej regresji w części ustnej gardła. |
Ja też bardzo gratuluję i bardzo się cieszę
Pozdrawiam Cię serdecznie |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-07-11, 10:09 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
vicctory napisał/a: | w pewnym momencie naliczyłam 180 jednakowych dźwięków pod rząd |
O matko i córko, ale masz zacięcie
vicctory napisał/a: | Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. |
Przesyłam wszelkie moce, aby było dobrze |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-07-04, 13:55 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
vicctory napisał/a: | No to czekamy...
W poniedziałek MRI |
Czekamy razem z Tobą i zaciskamy kciuki |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-31, 14:48 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
vicctory napisał/a: | Zalecenia:
Ogólnie mam siebie traktować jako osobę ZDROWĄ i tak też się zachowywać!
Oczywiście w granicach rozsądku |
Jak najbardziej właściwa postawa |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-27, 21:36 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
vicctory napisała:
Odnośnie choroby: zrobiłam wszystko co mogłam, miałam odwagę stawić czoło chorobie, poddałam się wyczerpującemu leczeniu, miałam odwagę je znieść, jestem zdrowa, kontroluję się wedle zaleceń i to cała moja rola w tym procesie - na resztę nie mam wpływu, więc się nie przejmuję
P.s. Hmm... może od razu sobie to wkleję u siebie, żeby przed moją wizytą kontrolną od razu się wesprzeć
Ja Ci będę o tym przypominać |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-21, 08:41 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
vicctory napisał/a: | No nic, zaczynam odkrywać świat smaków na nowo |
Ale masz frajdę
Po pierwszej chemii dostawałam krwotoków z nosa, wsadzili mnie tampony w nosy na jakieś 2 tygodnie (dobrze nie pamiętam). Gdy wyjęli mnie te tampony, wciągałam najmocniej jak potrafiłam zapachy. Pamiętam przyszła pielęgniarka, która wcześniej jadła serek z czosnkiem. A ja jak ta głupia wciągałam zapach czosneczku
Oczywiście mam nadzieję, że Twoje kłopoty z jedzeniem i przede wszystkim brakiem smaku skończą się jak najszybciej
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-05-12, 19:43 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
vicctory napisał/a: | Tak się cieszę, że mogę już swobodnie dochodzić do pełni sił |
Ja też się cieszę. I życzę Ci, abyś w jak najkrótszym czasie doszła do dobrej formy
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-04-29, 21:17 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
Iza-55 napisał/a: | tak właściwie dlaczego nie można do końca życia wystawić tych naświetlanych miejsc na działanie promieni słonecznych? Co się stanie jeżeli ktoś jednak to zrobi? |
Napisałam:
"Miejsce naświetlania nie można wystawiać na promienie słoneczne do końca życia"
ponieważ tak powiedział mnie lekarz prowadzący moją radioterapię.
Teraz szukam w internecie i to nie ma potwierdzenia.
I nie potrafię odpowiedzieć pytanie Izy. W tym miejscu muszę przeprosić za to co napisałam o unikaniu promieni słonecznych do końca życia, ponieważ nie jestem pewna.
Na pewno w czasie radioterapii i przez pewien czas (czytam, że ok. roku) po radioterapii należy unikać słońca, tzn. nie wystawiać miejsca naświetlania na promienie słoneczne.
Ja miałam naświetlaną pierś i gdy lekarz powiedział, że miejsca naświetlania nie można wystawiać na słońce, to przyjęłam do wiadomości (bo nie jestem fanką opalania w ogóle). O ile dobrze pamiętam, lekarz powiedział, że w miejscu napromieniowania pod wpływem światła słonecznego może się 'przypomnieć' odczyn popromienny.
Może niech inni się wypowiedzą. |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-04-29, 18:13 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
vicctory napisał/a: | Osłaniam szyję szaliczkiem jak wychodzę na słońce, ale to bardziej intuicyjnie bo nie wiem czy można to miejsce wystawiać na działanie promieni słonecznych? |
Miejsce naświetlania nie można wystawiać na promienie słoneczne do końca życia
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę mnóstwa sił, jak najlepszego samopoczucia |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-04-25, 17:01 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
Vicctory, odliczam razem z Tobą
Co do jedzenia: kibicuję Ci i podziwiam (a wiem z autopsji, że jest co podziwiać i jak duże jest to osiągnięcie)
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-04-24, 11:12 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
Vicctory, nie mam pomysłu. Też nie miałam na nic ochoty. I wtedy gdyby mnie rozum nie nakazywał, to bym nic nie jadła i nic nie piła, tylko przeleżała. Zapach jedzenia odrzucał, a i w buzi jedzenie rosło.
To mija
Ja jadłam pomidorówki (oczywiście bez śmietany, takie mocne pomidorówki, gęste, prawie, że podgrzany sam sok pomidorowy) i rosół. Kisielki. I próbowałam nutridrinków. Kleiki.
Ja stosowałam czasami wodę utlenioną.
Ja o tyle miałam dobrze (pod tym względem), że leżałam w szpitalu. I wszelkie potrzebne mnie lekarstwa zapewniam szpital.
Pozdrawiam Cię serdecznie i pamiętaj wszystko mija nawet najdłuższa żmija
|
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-04-21, 15:52 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
vicctory napisał/a: | misja życia - JEŚĆ - najtrudniejsza w moim życiu - serio |
Jak najbardziej to rozumiem. Po chemiach miska -jeść i utrzymać jedzenie w żołądku to najważniejsza misja i bardzo poważna i trudna sprawa.
Pozdrawiam serdecznie |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-04-06, 23:25 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
vicctory napisał/a: | Zauważyłam też, że jak śpię to strasznie dużo śliny mi leci. |
Hm... ja nie miałam suchości w gardle, ale jak sobie tak teraz przypominam, to po chemii też tak miałam ... , ale trudno mnie powiedzieć, że jest to jakiś skutek uboczny leczenia...
Pozdrawiam Cię serdecznie i Świątecznie życzę Ci spokojnych, i pomimo wszystko radosnych Świąt Wielkanocnych |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-04-03, 08:40 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
vicctory napisał/a: | Niech on tam sobie ginie sam i mnie w to nie miesza nikt go tu nie prosił więc nikt nie będzie za nim płakał
Giń raku! |
Tak jest!!! Ja jeszcze dodam swój miecz mocy
I tak trzymaj |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-04-01, 19:30 Temat: Rak płaskonabłonkowy migdałka lewego |
vicctory napisał/a: | a jutro znowu chemia |
Trzymam kciuki.
[ Dodano: 2012-04-01, 20:31 ]
i życzę jak najmniej uciążliwych skutków ubocznych, a najlepiej żadnych skutków ubocznych, za to jak najlepszych efektów zdrowych, giń raku wredny
|
|