1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 12
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
JustynaS1975

Odpowiedzi: 487
Wyświetleń: 112378

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2012-09-05, 19:43   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
kretka83 napisał/a:
Proszę wciąż o kciuki i modlitwy, żeby taki stan bez dramatycznych zmian utrzymał się jak najdłużej...

Zapewniam o kciukach i modlitwie
Pozdrawiam serdecznie
JustynaS1975

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2012-07-27, 20:15   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
kretka83 napisał/a:
Proszę, niech mnie ktoś przytuli :-(

Tylko internetowo mogę :tull:
JustynaS1975

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2012-05-21, 11:59   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
kretka83 napisał/a:
Cudownie widzieć coś takiego :)

To prawda :)
Pamiętajcie, my chorzy chcemy żyć jak najbardziej 'normalnie'. A takie proste czynności nabierają nowe sensu, tzn. odrywamy na nowo ich ważność. Są niezwykle cenne.
Pozdrawiam Was słonecznie :)
JustynaS1975

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2012-05-20, 19:07   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
kretka83 napisał/a:
jest jeszcze mój Niesamowity Brat :)

O to bardzo przepraszam :) , i oczywiście serdecznie pozdrowienia dla Niesamowitego Brata :)
JustynaS1975

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2012-05-20, 18:45   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
Kretko83, bardzo fajnie czyta się takie wieści. Życzę Wam jak najwięcej bardzo dobrego fajnego czasu. :)
Pozdrowienia serdecznie dla Niesamowitej Ciebie, Twojego Niesamowitego Taty oraz Twojej Niesamowitej Mamy
JustynaS1975

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2012-05-07, 16:14   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
Dobrze się czyta takie posty. Życzę Wam jak najlepiej, jak najwięcej dobrego czasu. Pozdrawiam serdecznie
JustynaS1975

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2012-04-15, 20:02   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
kretka83 napisał/a:
To wielki dar i najprawdziwszą prawdą jest to, że walka przedłuża życie.

Tak naprawdę (filozofując) co każdy z nas robi na ziemi, jak nie co dzień przedłuża sobie życie o kolejny dzień.
My ze swojej strony możemy się starać jak najlepiej przeżyć nasze życie.
:)
JustynaS1975

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2012-04-15, 19:10   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
Piotrch22 na tym forum napisał (niestety nie mogę tego znaleźć teraz, ale wtedy to sobie zapisałam w swoich ważnych notatkach), i teraz zacytuję:

"Chciałem się z Wami podzielić moją myślą.
Po 3,5 letniej walce z chorobą przegrał ją mój Tato.
Jednak do końca wierzyliśmy, że ją pokonamy i walczyliśmy z nią.
To jest najważniejsze w życiu żeby się nie poddawać i nie załamywać.
Z perspektywy miesięcy wiem, że każda walka przedłuża życie (w naszym przypadku to aż 3,5 roku!)
Każdy dzień jest na wagę złota!
Wszyscy umrzemy i nie mamy na to wpływu - ale możemy umrzeć jak bohaterowie! - walcząc do końca!
W pewnym filmie główny bohater chciał uciec z pewnego miejsca. Wszyscy mu odradzali wiedząc, ze mu się nie uda. Byli jak żywe trupy - zrezygnowani, tak jak by nie żyli. On jeden podjął walkę. Nie udało mu się. Wtedy inni powiedzieli - a nie mówiliśmy ci.. A on na to mówiliście - ale ja przynajmniej spróbowałem...
To jest tylko przegrana walka...
Prawdziwa wojna toczy się o duszę!
Żyje teraz jak by mi zabrali część siebie ale wiem, że to nie koniec i że w końcu się spotkamy
PS. Walczcie, choćby inni przestali walczyć. "Wymagajcie od siebie, choćby inni przestali od Was wymagać" - Piotrch22

Pozdrawiam Cię serdecznie _itsme_
JustynaS1975

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2012-03-03, 11:31   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
kretka83 napisał/a:
Życzę wszystkim na wiosnę tak dużo siły, jak ma mój Tato :cmok:

Życzę Wam jak najwięcej i najdłużej pięknych chwil, dni. Fajnie przeczytać taki wpis, że pomimo choroby tak potraficie się cieszyć i że potraficie odnaleźć tyle radości i szczęścia wokół siebie.
Pozdrawiam Was serdecznie :)
JustynaS1975

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2011-11-11, 20:14   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
asia77, :/pociesza:/
JustynaS1975

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2011-09-24, 12:54   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
kretko83, życzę Wam pięknej nie tylko jesieni, ale i zimy, i dalej. Życzę Wam jak najwięcej pięknych dni.
Abyście w tych trudnych dni dostrzegali jak więcej urody życia. Z tego co piszesz, może wynikać, że Twój tata tak właśnie podchodzi do swojego chorowania i leczenia.
Pozdrawiam Was serdecznie. :)
JustynaS1975

PostDział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej   Wysłany: 2011-07-10, 17:53   Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie?
Nika2, trzymam za Ciebie mocno kciuki :) dobrze, że masz taki przykład u swojego boku :)

kretka83, świetny przykład dla innych chorujących na raka (i nie tylko tych chorujących) :)

Trzeba żyć aktywnie (na tyle na ile to możliwe), wychodzić do ludzi, cieszyć się życiem, nie poddać się bez walki i nie rozczulać się nad sobą. Trzeba tak żyć, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem naszego życia. :)

Pozdrawiam Was serdecznie :)

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron