Autor |
Wiadomość |
Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie? |
JustynaS1975
Odpowiedzi: 487
Wyświetleń: 112378
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-09-05, 19:43 Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie? |
kretka83 napisał/a: | Proszę wciąż o kciuki i modlitwy, żeby taki stan bez dramatycznych zmian utrzymał się jak najdłużej... |
Zapewniam o kciukach i modlitwie
Pozdrawiam serdecznie |
JustynaS1975
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-07-27, 20:15 Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie? |
kretka83 napisał/a: | Proszę, niech mnie ktoś przytuli |
Tylko internetowo mogę |
JustynaS1975
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-05-21, 11:59 Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie? |
kretka83 napisał/a: | Cudownie widzieć coś takiego |
To prawda
Pamiętajcie, my chorzy chcemy żyć jak najbardziej 'normalnie'. A takie proste czynności nabierają nowe sensu, tzn. odrywamy na nowo ich ważność. Są niezwykle cenne.
Pozdrawiam Was słonecznie |
JustynaS1975
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-05-20, 19:07 Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie? |
kretka83 napisał/a: | jest jeszcze mój Niesamowity Brat |
O to bardzo przepraszam , i oczywiście serdecznie pozdrowienia dla Niesamowitego Brata |
JustynaS1975
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-05-20, 18:45 Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie? |
Kretko83, bardzo fajnie czyta się takie wieści. Życzę Wam jak najwięcej bardzo dobrego fajnego czasu.
Pozdrowienia serdecznie dla Niesamowitej Ciebie, Twojego Niesamowitego Taty oraz Twojej Niesamowitej Mamy |
JustynaS1975
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-05-07, 16:14 Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie? |
Dobrze się czyta takie posty. Życzę Wam jak najlepiej, jak najwięcej dobrego czasu. Pozdrawiam serdecznie |
JustynaS1975
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-04-15, 20:02 Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie? |
kretka83 napisał/a: | To wielki dar i najprawdziwszą prawdą jest to, że walka przedłuża życie. |
Tak naprawdę (filozofując) co każdy z nas robi na ziemi, jak nie co dzień przedłuża sobie życie o kolejny dzień.
My ze swojej strony możemy się starać jak najlepiej przeżyć nasze życie.
|
JustynaS1975
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-04-15, 19:10 Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie? |
Piotrch22 na tym forum napisał (niestety nie mogę tego znaleźć teraz, ale wtedy to sobie zapisałam w swoich ważnych notatkach), i teraz zacytuję:
"Chciałem się z Wami podzielić moją myślą.
Po 3,5 letniej walce z chorobą przegrał ją mój Tato.
Jednak do końca wierzyliśmy, że ją pokonamy i walczyliśmy z nią.
To jest najważniejsze w życiu żeby się nie poddawać i nie załamywać.
Z perspektywy miesięcy wiem, że każda walka przedłuża życie (w naszym przypadku to aż 3,5 roku!)
Każdy dzień jest na wagę złota!
Wszyscy umrzemy i nie mamy na to wpływu - ale możemy umrzeć jak bohaterowie! - walcząc do końca!
W pewnym filmie główny bohater chciał uciec z pewnego miejsca. Wszyscy mu odradzali wiedząc, ze mu się nie uda. Byli jak żywe trupy - zrezygnowani, tak jak by nie żyli. On jeden podjął walkę. Nie udało mu się. Wtedy inni powiedzieli - a nie mówiliśmy ci.. A on na to mówiliście - ale ja przynajmniej spróbowałem...
To jest tylko przegrana walka...
Prawdziwa wojna toczy się o duszę!
Żyje teraz jak by mi zabrali część siebie ale wiem, że to nie koniec i że w końcu się spotkamy
PS. Walczcie, choćby inni przestali walczyć. "Wymagajcie od siebie, choćby inni przestali od Was wymagać" - Piotrch22
Pozdrawiam Cię serdecznie |
JustynaS1975
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-03-03, 11:31 Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie? |
kretka83 napisał/a: | Życzę wszystkim na wiosnę tak dużo siły, jak ma mój Tato |
Życzę Wam jak najwięcej i najdłużej pięknych chwil, dni. Fajnie przeczytać taki wpis, że pomimo choroby tak potraficie się cieszyć i że potraficie odnaleźć tyle radości i szczęścia wokół siebie.
Pozdrawiam Was serdecznie |
JustynaS1975
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-11-11, 20:14 Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie? |
asia77, |
JustynaS1975
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-09-24, 12:54 Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie? |
kretko83, życzę Wam pięknej nie tylko jesieni, ale i zimy, i dalej. Życzę Wam jak najwięcej pięknych dni.
Abyście w tych trudnych dni dostrzegali jak więcej urody życia. Z tego co piszesz, może wynikać, że Twój tata tak właśnie podchodzi do swojego chorowania i leczenia.
Pozdrawiam Was serdecznie. |
JustynaS1975
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-07-10, 17:53 Temat: Mój Tato walczy z przerzutami - czy tu znajdę wsparcie? |
Nika2, trzymam za Ciebie mocno kciuki dobrze, że masz taki przykład u swojego boku
kretka83, świetny przykład dla innych chorujących na raka (i nie tylko tych chorujących)
Trzeba żyć aktywnie (na tyle na ile to możliwe), wychodzić do ludzi, cieszyć się życiem, nie poddać się bez walki i nie rozczulać się nad sobą. Trzeba tak żyć, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem naszego życia.
Pozdrawiam Was serdecznie |
|