1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak szyjki macicy |
Kasia1306
Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 13840
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2013-04-04, 19:27 Temat: Rak szyjki macicy |
|
Kasia1306
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-09-26, 16:54 Temat: Rak szyjki macicy |
U mnie usunięto wszystko, również węzły(były czyste), stopień zaawansowania 1b2. Dlatego dziwi mnie sytuacja Twojej mamy, bo w histopacie pooperacyjnym brak wzmianki o węzłach, a przytoczony przez Ciebie fragment wypisu szpitalnego mówi o zajęciu węzła/węzłów. |
Kasia1306
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-09-26, 12:24 Temat: Rak szyjki macicy |
Ihotse, tu nie chodzi o zaszkodzenie. Richelieu pisał o tym, że jest to dość wysoko zaawansowany rak i niestety może być tak, że pomimo radykalnego leczenia, czyli takiego które w zamiarze ma wyleczenie, wyleczyć się już nie da. Taka ewentualność niestety istnieje.
Czy to co umieściłeś w pierwszym poście, to jest cały wynik przebadanego materiału pooperacyjnego? Może masz inne np. z rezonansu lub tomografi.
Apropos dolegliwości w czasie leczenia, moje wyglądało tak samo jak u Twojej mamy(operacja, radiochemioterapia+brachy), mdłości miałam praktycznie od pierwszej chemii do końca, ale obeszłosię bez wymiotów. Myślę, że każdy przechodzi to inaczej, na swój sposób.Osłabienie i wstręt do jedzenia nie jest niczym dziwnym, a przeziębienie, no cóż pora roku bardzo sprzyja wszelkim infekcjom. |
Kasia1306
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-09-25, 22:23 Temat: Rak szyjki macicy |
Z pewnością nie jest to najlepsza wiadomość, ale nie beznadziejna.
Teraz trzeba wdrożyć dalsze leczenie czyli radiochemioterapię. |
Kasia1306
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-09-25, 17:51 Temat: Rak szyjki macicy |
Witaj Ihotse,
wygląda na to, że jednak lokalne węzły chłonne zostały przebadane, co wyrażono zapisem T1b2N1M0, gdzie N1 oznacza właśnie przerzutowe zajęcie węzłów/węzła chłonnego i czyni chorobę zaawansowaną w stopniu IIIb. |
|
|