Autor |
Wiadomość |
Temat: drobnokomórkowy rak płuca T4N1 |
KasiaKasiaKasia
Odpowiedzi: 53
Wyświetleń: 27568
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-05-29, 20:12 Temat: drobnokomórkowy rak płuca T4N1 |
Dokładnie jak pisze marzena. Przedstaw ich jako ośrodek, mobilna przychodnia zdrowia, prywatna refundowana prychodnia.
Ja mojemu tacie przedstawiłam to tak, ze sie nawet cieszył, ze nie musi do przychodni chodzić:) |
KasiaKasiaKasia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-03-07, 15:09 Temat: drobnokomórkowy rak płuca T4N1 |
Eneta.
Mój tez by sie bronił gdyby wiedział. HD przedstawilo sie jako "mobilna przychodnia zdrowia". Wiem, że "hospicjum" ludziom w pewnym wieku kojarzy się tak a nie inaczej.
HD zalatwilam w ostatniej chwili choć j nas zalatwia sie z dnia na dzien. Czesto czeka sie dlugo na HD.
Dzieki hd mamy koncentrator tlenu, recepty, wizyte lekarza i pielegniarki.
Weź to pod uwage:) |
KasiaKasiaKasia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-03-07, 13:16 Temat: drobnokomórkowy rak płuca T4N1 |
eneta.
Tak jak napisała Terlewa, kontakt z lekarzem.
Mogą być różne przyczyny, akurat przy raku płuc czkawka jest częsta (naciek na nerw błędny).
U nas lekarz przepisał BACLOFEN (bardzo pomógł- zaczął od połowy tabletki co 8h, teraz cała tabletka).
Najpierw był HALOPERIDOL- efekt w sumie żaden, ale to u nas.
Pozdrowionka:* |
KasiaKasiaKasia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-02-08, 22:05 Temat: drobnokomórkowy rak płuca T4N1 |
bogdusia, słowa agnes003. Zapisałam sobie. U nas tak było. To był najlepszy czas jaki spędziłam z ojcem.
Eneta. U nas tata mial mial 6 PE. Wszystkie go wymaltretowały, ostatecznie wyniki byly bardzo dojce.
Spędzaj z nim duzo czasu, sama zobaczysz czego potrzebuje. Ja mojemu np. Sama proponowałam np pizze, piwo, spacer w góry. Wiesz ja zadawałam pytanie a on sobie uświadamiał, że tego właśnie chce.
A dla Ciebie kochana polecam sport. Ja duzo biegałam, płakałam i biegałam to dodawało mi sił.
Dbaj o siebie:* |
KasiaKasiaKasia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-02-08, 18:19 Temat: drobnokomórkowy rak płuca T4N1 |
Eneta. Ile chemii tata wziął? Schemat PE?
Złe samopoczucie po chemii to standard raczej.
My gorączke zbijalismy paracetamolem;)
A Ty jak sie trzymasz? Pozdrawiam Kasia:* |
KasiaKasiaKasia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-12-11, 12:59 Temat: drobnokomórkowy rak płuca T4N1 |
hejo:)
bogdusia, mają na piątek (napisała eneta:)
eneta. Dawaj znać:) |
KasiaKasiaKasia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-12-10, 14:27 Temat: drobnokomórkowy rak płuca T4N1 |
eneta, tak jak pisałam Ci wcześniej mój tata też choruje na drp. Ciężki rywal i leczenie ma na celu przedłużenie życia i poprawe jego komfortu.
Ja juz sie zbtym pogodziłam..przynajmniej tak mi sie wydaje.
Podejrzewam, że chemioterapia osłabi organizm i wtedy gruźlica rozhula sie na całego.
Także bronchoskopia i zobaczycie co dalej.
Potem jeżeli chcecie to polecam konsultacje w Zakopanem (zarejestrujcie sie wczesniej telefonicznie) . Wiadomo cudów tam nie dokonają, ale bedziesz spokojbiejsza, ze zrobiłaś wszystko.
Dawaj znać co u Was:) |
KasiaKasiaKasia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-12-10, 09:55 Temat: Odp |
Hej. Dość złożony problem.
Skierowali was na bronchoskopie wiec dobrze.
Daleko macie do Zakopanego? Tam jest bardzo dobry szpital "płucny"
Pozdrawiam
Ps. Moj tata tez ma drp |
|