1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 6
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Katarzynka36

Odpowiedzi: 430
Wyświetleń: 113437

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2011-06-28, 15:32   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Moniko

A oprócz tego, że cech sarkoidozy nie znaleziono cokolwiek jeszcze innego napisano?
Coś znaleziono?

ściskam mocno:)
Katarzynka36

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2011-06-19, 13:21   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Moniko30

Doskonale rozumiem. Mój narzeczony jest do wielu miesięcy diagnozowany na ... no własnie na obrzęki wokół kostek. I serce przebadane i nerki też ok, a obrzęk jest okropny:( no i coraz wiekszy. Za 2 tyg. idzie na dokladne przebadanie do szpitala. Pojawiła się diagnoza, że to może być tzw. obrzek limfatyczny. Zobaczymy. No i też wszyscy mu mówią - za młody, zeby chorować...

Co do samych obrzęków - masz za dużo płytek, możesz mieć tendencje do stanów zapalnych żył...
A byłaś badana może na toczeń? Bo moja znajoma miała też mocno opuchnięte nogi, jakieś czerwone plamy, wypryski na nogach i na klatce piersiowej, zmiany w płucach - koniec końów zdiagnozwano toczeń u niej.

A masz jakis kaszel, duszności?

ściskam:)
Katarzynka36

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2011-06-19, 12:42   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Moniko

Badanie krwi napewno wskazuje na jakiś stan zapalny, albo infekcję, bo OB mocno podwyższone, CRP też i krwinki białe (leukocyty). Za wysokie są też płytki krwi, które znaje się, że też rosną podczas stanu zapalnego. A nie miałaś ostatnio jakieś silnej infekcji i nie została doleczona? Ja jestem laikiem, więc nie chce Cię prowadzać w błąd, moderatorzy napewno wszytsko objaśnią.

ściskam Cię mocno
Katarzynka36

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2011-06-19, 10:58   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Witaj Moniko30

A co lekarze napisali na wypisie ze szpitala?
I jakie miałaś te wyniki badań krwi, że dr powiedział, że coś Ci jest?
Co odbiegało od normy?

Ściskam mocno i przytulam i wierzę, że to nie może być nic groźnego... pamiętam przecież nie tak dawno jak czytałam Twój wątek (Taty)... Wyobrażam sobie jaki stres przeżywasz:(

przytulam do serca
Katarzynka36

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-10-02, 21:14   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Moniko...
54 lata... za wcześnie by umierać... bardzo mi przykro, że Was to dotknęło...
Wierzę, że Wasz ukochany Tatko patrzy na Was z góry. I jest szczęsliwy, bo nic Go nie boli.
Jest z Was zapewne bardzo dumny.

Czas upływa a tęsknota coraz większa...
dużo siły, trzyzmaj się cieplutko i uważaj na Mamę
Katarzynka36

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-07-12, 20:32   Temat: rak płuca - przerzut do mózgu
Moniko 30!
Straszne to wszystko o czym piszesz:(:(:(
Co za koszmarny zbieg okoliczności:( ta sama choroba, taki sam praktycznie przebieg... pokazuje to, że mamy do czynienia z epidemią guzów płuca niestety:(:(:(
Bardzo mi przykro, że drugi raz musiałam przez to przechodzić, że odżyły wspomnienia:(:(:
ta choroba jest chyba nie do pokonania:(:(:(

Przesyłam promyczek wsparcia...

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron