1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak brodawkowaty tarczycy |
Klara0509
Odpowiedzi: 37
Wyświetleń: 13666
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-03-21, 18:51 Temat: Rak brodawkowaty tarczycy |
Witam
Oczywiście onkolog nie będzie Cię leczył bez wyników hist- pat, ale na obecną chwile myślę że konieczne byłoby sprawdzenie TSH i ewentualne włączenie levothyroxinum, a to powinien zrobić endokrynolog. |
Klara0509
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-03-01, 19:47 Temat: Rak brodawkowaty tarczycy |
Dom jeśli chodzi o koszty to nic mi nie wiadomo aby możliwe było jakieś dofinansowanie, Sprawdź w ZUS czy nie należy Ci się jakiś dodatek z tytułu choroby nowotworowej. Kilka lat temu w Gliwicach osoby które przyjeżdżały z daleka mogły skorzystać z noclegu w hotelu przy instytucie - nie wiem jak jest obecnie , ale można zapytać u źródła. życzę dużo zdrowia |
Klara0509
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-02-28, 12:07 Temat: Rak brodawkowaty tarczycy |
Weź koniecznie wypis ze szpitala wynik histopatologi oraz "szkiełka" (materiał który był badany). Oczywiście jeśli masz skierowanie do onkologa to też ale pamiętaj iż nie jest ono konieczne. Pozdrawiam i życzę powodzenia oraz duuuuuuuuużo zdrowia |
Klara0509
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2011-02-27, 15:15 Temat: Rak brodawkowaty tarczycy |
Witam
Nie wiem czy moja odpowiedź Ci pomoże, ale dopóki nie masz wyników histopatologicznych usuniętej zmiany w tarczycy, które to określą rodzaj nowotworu oraz stopień jego zaawansowania inne leczenie niż podawanie lewotyroksyny nie bardzo jest możliwe. Osobiście proponuję po uzyskaniu wyniku histopatologicznego, który potwierdzi iż zmiana w tarczycy miała charakter nowotworowy udanie się do CO w Gliwicach lub Warszawie są to ośrodki które mają duże doświadczenie w leczeniu nowotworów tarczycy i zapewne w nich znajdziesz odpowiednia pomoc. |
|
|