1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 2
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
Lucyna45

Odpowiedzi: 332
Wyświetleń: 127333

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2013-02-23, 18:10   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
Załamana!Wydaje mi się,że ciężar jaki wzięłaś na swoje barki jest dla jednej osoby nie do udżwignięcia.Moja córka wiele lat temu chorowała na czerniaka,i nie wyobrażam sobie,aby mnie,matki nie było wtedy przy niej.Twoja sytuacja jest ciężka,ponieważ Siostra mieszka daleko ,a Ty masz pracę i musisz ze swoich obowiązków się wywiązywać.Nie rozumiem,dlaczego nie powiedziałaś o chorobie Siostry swoim Rodzicom.Gdyby mi moja corka nie powiedziała o chorobie,miałabym do niej wielkie pretensje,bo to matka ma być przede wszystkim przy chorym dziecku,nawet dorosłym.Poproś o pomoc,bo się wykończysz!Piszesz,że Siostra nie chce się leczyć,bo chce umrzeć.Teraz!Ale gdy nieleczona bliska będzie odejścia,to wtedy zmieni zdanie,przecież ma dla kogo żyć.A wtedy może się okazać za póżno! I tu jest też rola Waszej Mamy,walczyć o to by zechciała się leczyć.Spróbujcie ,póki jeszcze nie jest za póżno!
  Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
Lucyna45

Odpowiedzi: 332
Wyświetleń: 127333

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2013-02-10, 17:17   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
Myśl przewodnia tego forum "Dum Spiro-Spero" Póki oddycham-mam nadzieję.I tego się trzymaj, Załamana!Jeżeli masz możliwość wyjazdu do siostry ,jedż i pomagaj jej w tych trudnych przede wszystkim dla niej chwilach.Zrób wszystko co możesz,aby z nią być.Tam ,w Niemczech niech pomaga Ci siostrzeniec.Piszesz o nim "dziecko",a on ma 21 lat!Nie wyobrażasz sobie ile wsparcia może dać taki młody człowiek,zwłaszcza swojej chorej Mamie.Nie odsuwaj go od pomocy,żeby kiedyś nie miał o to pretensji.Swoim rodzicom powiedz prawdę jak najszybciej.Muszą się "oswoić" z tą straszną wiadomością,ale dawkuj informacje stopniowo.Myślę,że siostra ma lepszą opiekę tam,w Niemczech.Siostrze życzę coraz lepszych wyników, a Tobie Załamana siły do przetrwania tych ciężkich chwil.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron