1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 13
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
Luika

Odpowiedzi: 332
Wyświetleń: 127333

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2013-05-15, 14:59   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
i myślimy o Was dziewczyny ;*
Luika

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2013-05-14, 19:32   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
Mam nadzieje, że się odezwiesz .... jesteśmy
Luika

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2013-04-30, 12:40   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
Myślę i wysyłam ogromne ilości pozytywnych myśli.
Luika

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2013-04-24, 23:44   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
Uściskaj ją mocno i utul.
A my niezaleznie od jakiejkolwiek decyzji jesteśmy z Wami.
Luika

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2013-04-19, 18:46   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
i ja jestem.

Czekamy tu na Ciebie ;*
Luika

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2013-04-10, 14:39   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
DumSpiro-Spero napisał/a:

Poza tym decyzja chorej osoby jest święta. Pacjent zawsze ma prawo odstąpić od leczenia.
Lekarz jednak winien czuwać nad tym, by chory nie uczynił tego z powodu niewiedzy lub błędnych przekonań.

Święta prawda!

Nikt nie ma prawa oceniać. Dziewczyny, trzymajcie się.
Luika

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2013-03-25, 11:01   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
Jesteśmy tu..
Luika

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2013-03-16, 22:30   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
Eweluta, to ICH decyzja na dzień dzisiejszy. Może jutro pomyślą inaczej?Ale.... rozumiem, co mają na myśli.
Dziś jestem z Kimś, kto jak ja ma nowotwór. Jest to nowotwór krwi w poważnym stadium. On dziś czuje się dobrze, choć nawrót nastąpił. Godzinami gadamy o odchodzeniu, o pogodzeniu się ze śmiercią, o nie trzymaniu się życia za wszelką cenę.... i o samotnym umieraniu.... tzn. chciałby zostać sam jak już będzie źle... bo tak łatwiej będzie mu umrzeć.... Rozumiem ale nie umiem się z tym pogodzić. Może inaczej... próbuję zrozumieć.....

Załamana, jestem z Wami i choć sama zawsze ostro walczę, to rozumiem ;* Przytulam Was dziewczyny mocno do serca.

[ Dodano: 2013-03-16, 22:32 ]
przepraszam: nietrzymaniu miało być
Luika

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2013-03-13, 16:57   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
DZiewczyny, dum spiro, spero czyli: póki oddycham mam nadzieję.
Pielęgnujcie ją obie ;*
Luika

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2013-03-09, 18:37   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
Słuchajcie, macie rację.
Choroba weryfikuje znajomości, oczywiście. Jak wyjechałam na parę miesięcy i wróciłam do domu, to w okolicy oglądali mnie -dosłownie- jakbym z grobu wstała:) Śmieszyło mnie to ;) Do tego po pęknięciu tętniaka mam zaburzenia widzenia i pływa mi beton oraz mam problemy z chodzeniem po schodach. I tak kiedyś idąc po tych schodach usłyszałam cichy szept sąsiadki do sąsiadki:"zobacz, z nią już bardzo źle, ledwo po tych schodach się wspina"..... no comments.
A najlepsze są pytania w stylu: "słyszałam,ze masz raka? No, mój kolega TEŻ na to umarł."
Ale ja ciągle staram się ludzi uświadamiać, że człowiek z rakiem NIE ZARAŻA! Może i mój uśmiech, gdy z nimi rozmawiam, trochę pomaga w "oswajaniu" ? Nie wiem ale cały czas próbuję ;)
Załamana, pamiętaj,że jestem
:*
Luika

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2013-03-07, 20:42   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
Siła jest w nas samych ale czasem trzeba ją trochę podładować, a to już tylko dzięki innym ludziom. Niestety, ludzie, którzy zetknęli się z rakiem tylko na odległość -gdzieś tam daleko (bo na pewno sie zetknęli) nie potrafią się zachować, gdy rak pojawia się gdzieś blisko nich.... Moim zdaniem trzeba ich uczyć jak rozmawiać z nami- chorymi, czy "współchorymi" .

Mój kuzyn jak dowiedział się,ze mam raka, to podszedł do mnie i zapytał czy się boję, bo umieram..... kazałam przynieść mu gwoździki a na pytanie po co mi gwoździki zwyczajnie uśmiechnęłam się i powiedziałam,że jak już mnie do trumny wsadził, to teraz niech wieko przybije ;) )

Dziś po "obyciu" się ze mną -babą walczącą z rakiem umie rozmawiać innymi chorymi ludźmi. Więc UCZMY ich jak mają z nami rozmawiać, bo oni zwyczajnie tego nie potrafią. Rak niech nie bedzie już słowem tabu.

Załamana , jesteśmy tu by cię wspierać a nie oceniać. Robisz to, co uważasz za dobre i NIKT nie ma prawa mieć do ciebie jakichkolwiek wątów.

Jesteśmy tu z Tobą i cię wspieramy.
Trzymajcie się dziewczyny.
Luika

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2013-02-27, 16:37   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
hmmmmm czytam o ludziach, którzy się poddają.... rozumiem ich, mają dość i gdzie sens? A własnie tu jest sens aby działać! Cóż jest do stracenia?? Nic już stracić nie można. A działanie przecież nie zaszkodzi.
Dziewczyny, ja w was wierzę! Dacie radę a w chwilach zwątpienia .... zaglądajcie tu. To pomaga.

Trzymam kciuki i wiem,że wola życia pomaga.
Luika

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2011-04-27, 20:32   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
zalamana555 napisał/a:
Nie ma przerzutów. Wszystkie badania ok. Boże można się wykończyć psychicznie. Pozdrawiam wszystkich i dziękuje za wsparcie.

Lepiej mi jakoś jak mam Was:)

Najważniejsze,że jest OK!!!
Postawa, to nie martwić się na zapas- bo wtedy naprawdę mozna sie wykończyć.
"zaczniesz się martwić jak cos bedzie nie tak" -tak powiada moja twardo stapająca po ziemi kumpela ;)

I po to tu wszyscy jestesmy, aby być
:*

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron