Autor |
Wiadomość |
Temat: Czy to może być przerzut do trzustki? |
Madzia70
Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 13114
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2016-01-14, 22:00 Temat: Czy to może być przerzut do trzustki? |
wercia napisał/a: | "latanie serca", takie dziwne uczucie ustępujące po odkalsznięciu |
Masz zaburzenia rytmu serca, to najprawdopodobniej oddzielna dolegliwość, zgłoś się z tym do lekarza pierwszego kontaktu. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2015-11-19, 21:11 Temat: Czy to może być przerzut do trzustki? |
wercia napisał/a: | W domu dokładnie wczytałam się w skierowanie, w rozpoznaniu wpisano |
Wpisano cokolwiek, bo należy wpisać rozpoznanie z kodem choroby wg Międzynarodowej Klasyfikacji Chorób - ICD 10. A nie ma choroby, która się nazywa "pacjent ma coś na jelicie" więc wpisano coś w pobliżu. Zawsze jak nie wiadomo, to wpisuje się poważniejsze podejrzenie, żeby opisujący radiolog wiedział, co ewentualnie rozpoznawać/wykluczać. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2015-09-12, 18:44 Temat: Czy to może być przerzut do trzustki? |
wercia napisał/a: | Wynik dobry a nawet już nie ma tego pogrubienia jelita. |
Albo był to stan zapalny i się wycofał, albo inną ręką robione usg. Nie odpuściłabym, diagnozuj. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2015-08-25, 16:44 Temat: Czy to może być przerzut do trzustki? |
No przecież nie ma za co przepraszać Tu można i trzeba
W wynikach badań mój niepokój budzi jednak nieprawidłowość jelita cienkiego, zwłaszcza, że dolegliwości masz mniej więcej w tej okolicy a zmiana wydaje się, że powiększyła się niemal dwukrotnie w ciągu 3 miesięcy (choć mój wniosek może nie być miarodajny, gdyż zdaje się, że badania były robione na różnych aparatach i różną ręką).
Pogłębiłabym diagnostykę zdecydowanie (MR=rezonans magnetyczny jamy brzusznej). Warto zacząć od usg na którymś z poprzednich aparatów u tego samego lekarza. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2015-08-25, 11:19 Temat: Czy to może być przerzut do trzustki? |
wercia,
Nic na moją pocztę nie przyszło, a poza tym nie interpretuję badań prywatnie Forum jest dobrem wspólnym i liczymy na to, że z porad może skorzystać ktoś jeszcze w przyszłości.
Zamieść badania w wątku |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2015-08-24, 18:37 Temat: Czy to może być przerzut do trzustki? |
wercia,
Jakbyś zamieściła wyniki badań, to można by ocenić, czy rzeczywiście
wercia napisał/a: | do niczego nie można sie doczepić. |
Może dmucham na zimne, ale wielokrotnie miałam sytuacje, kiedy pacjent mówił "wyniku nie przyniosłem, ale jest prawidłowy", a wynik prawidłowy nie był. |
|