1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Śluzak otrzewnej |
Madzia70
Odpowiedzi: 77
Wyświetleń: 29962
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-01-15, 16:51 Temat: Śluzak otrzewnej |
LookRoss napisał/a: | Profesor który operował jest onkologiem. |
Czy chirurgiem-onkologiem? To bardzo istotna różnica. Właśnie chirurgom-onkologom zawdzięczam u swoich pacjentów takie kwiatki jak leczenie hormonalne bez wskazań. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-01-13, 06:39 Temat: Śluzak otrzewnej |
LookRoss,
Tu Ci nie odpowiem, bo nie jestem onkologiem i nie znam się na leczeniu onkologicznym. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-01-12, 18:58 Temat: Śluzak otrzewnej |
LookRoss napisał/a: | Czemu na tym wyniku nie ma słowa o śluzaku? |
Jest:
LookRoss napisał/a: | Mucionous Neoplasm |
LookRoss napisał/a: | Chodzi o tzw DPAM? |
Tak, wygląda na to, że chodzi o DPAM, a nie PMCA, jeśli o to pytasz. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-01-12, 18:29 Temat: Śluzak otrzewnej |
Proponuje się klasyfikację, rozróżniającą wysoko i nisko zróżnicowaną postać śluzaka rzekomego otrzewnej. Zgodnie z tym, co napisałam powyżej - tu mamy postać wysoko zróżnicowaną, dzielącą się wolniej, a zatem mniej groźną. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-01-12, 18:14 Temat: Śluzak otrzewnej |
LookRoss,
Nie każdy nowotwór jest rakiem, choć każdy rak jest nowotworem.
Nowotwory dzielimy na niezłośliwe (np. brodawka na skórze jest nowotworem niezłośliwym) i złośliwe (raki, mięsaki, chłoniaki...)
Złośliwość może być niska (komórki nowotworu dzielą się wolno, ale cały czas jest to nowotwór złośliwy, mogący dać przerzuty) lub wysoka (szybkie podziały komórek, szybki wzrost guza, szybkie dawanie przerzutów).
Onkologia w pigułce - mam nadzieję, że zrozumiale |
|
|