1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: moja historia leiomyosarcoma |
Madzia70
Odpowiedzi: 152
Wyświetleń: 148411
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2016-10-29, 06:20 Temat: moja historia leiomyosarcoma |
małgośka,
Nic tu po mnie, wszystko masz zinterpretowane, nic dodać, nic ująć
Biegunki - dziwaczne nieco jeśli chodzi o porę występowania - zrobiłabym usg brzucha z dokładną oceną nadnerczy. |
Madzia70
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2016-10-27, 06:43 Temat: moja historia leiomyosarcoma |
małgośka,
małgośka napisał/a: | mam 54 lata |
I dopiero teraz masz nadciśnienie?! |
Madzia70
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2016-10-27, 06:19 Temat: moja historia leiomyosarcoma |
małgośka,
Przepraszam, nie mam czasu teraz przekopywać się przez Twój wątek, stąd pytanie - ile masz lat?
Tak na oko, bez badań, to nie trzeba ostatnich objawów łączyć w całość. Zapalenie pęcherza zdarza się, zwłaszcza u kobiet (tak na przyszłość - nie odstawia się chemioterapeutyku po dwóch dniach, pomimo ustąpienia objawów, to tak jak z antybiotykiem - kurację trzeba dokończyć, ponieważ zabijamy bakterie i trzeba je "wytłuc" do końca, w przeciwnym razie - namnożą się znowu), skurcze mięśni miałaś na pewno po furaginie - to bardzo częste powikłanie. Nadciśnienie - bywa, dostałaś leki, jeśli trzyma się w granicach 140/90 - szanse na udar są znikome. A Twoja Mama przypadkiem oprócz nadciśnienia nie miała migotania przedsionków?
Potasu sobie nie wypłukałaś kanaliki nerkowe nie przepuszczają go tak łatwo. Poza tym miałabyś zupełnie inne objawy przy niedoborze potasu, nadciśnienie nie byłoby Twoim głównym problemem.
Krótko mówiąc - wyluzuj Trzymaj ciśnienie w wartościach, które podałam powyżej, zrób badania i wrzuć skany. Na nadciśnienie choruje co druga Twoja koleżanka, i większość osób w kolejce w sklepie |
|
|