1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: zaawansowany złośliwy nowotwór pęcherzyka żółciowego |
Mogilanka
Odpowiedzi: 151
Wyświetleń: 57976
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2010-11-21, 19:21 Temat: zaawansowany złośliwy nowotwór pęcherzyka żółciowego |
Z własnego doświadczenia mogę jeszcze Ci podpowiedzieć, że dobrym pomysłem jest też zapewnienie sobie wsparcia ze strony kogoś zaprzyjaźnionego. Jak o to trudno, wiem sama doskonale, bo większość choroby Mamy byłam zdana wyłącznie na siebie. Pamiętaj, choroba rozwija się w różnym tempie i może się okazać, że te najtrudniejsze momenty będą olbrzymim obciążeniem psychicznym i fizycznym, więc pomoc kogoś z Twojego otoczenia może okazać się niezbędna. Może to być sąsiadka, koleżanka albo wolontariusz z hospicjum. Jesteś w tej szczęśliwej sytuacji, że mieszkasz w dużym mieście, gdzie dociera hospicjum, więc może ten kierunek będzie właściwy. |
Temat: zaawansowany złośliwy nowotwór pęcherzyka żółciowego |
Mogilanka
Odpowiedzi: 151
Wyświetleń: 57976
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2010-11-21, 13:44 Temat: zaawansowany złośliwy nowotwór pęcherzyka żółciowego |
Skoro już wiesz jak chcesz postąpić, to działaj jak najszybciej. Jesteś z Krakowa, więc zadzwoń od razu, nie musisz czekać do jutra. Tutaj masz dane http://www.hospicjum.krakow.pl/ Przedstaw swoją sytuację i poproś o wizytę domową. Przy hospicjum działa Poradnia Opieki Paliatywnej to jest właśnie hospicjum domowe. Jego istota polega na tym, że lekarz i pielęgniarka przychodzą do domu i to jest właśnie ten plus, bo nie jesteś sama ze wszystkimi medycznymi problemami. Lekarz zawsze jest pod telefonem i służy pomocą, nawet w dni wolne i nawet wtedy jest źle, a potem bardzo źle. To fantastyczni, ciepli i bardzo cierpliwi ludzie.
Rzeczywiście jest potrzebne skierowanie, zupełnie wystarczy od lekarza rodzinnego, ale możesz je załatwić później i po prostu wysłać pocztą.
Jeśli dziadek jest dla ciebie ważny, to dasz radę, zobaczysz ... |
|
|