1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak prostaty - kłopoty z dietą przy radioterapii |
Mrakad
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 29152
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2010-08-03, 17:20 Temat: Rak prostaty - kłopoty z dietą przy radioterapii |
wlobo napisał/a: | Mrakad, napisz proszę jakie były rezultaty tej Twojej ścisłej diety w czasie naświetlania? Czy miałeś biegunkę i jeśli tak, to jak bardzo dokuczliwą? |
Rezultaty były rewelacyjne. Gdybym nie wiedział, że mogą być jakieś problemy to bym ich nawet nie zauważył. Gorzej było z układem moczowym. Tutaj przeszedłem standardowe objawy ostrego stanu zapalnego. Pęcherz i drogi moczowe nie reagują na dietę.
Pozdrawiam,
Mrakad |
Temat: Rak prostaty - kłopoty z dietą przy radioterapii |
Mrakad
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 29152
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2010-08-02, 09:53 Temat: Re: Kłopoty z dietą przy radioterapii raka prostaty. |
jak7 napisał/a: | Witam serdecznie
Mam 73 lata. Jestem w trakcie radioterapii raka prostaty. Lekarz poinformował mnie czego nie mogę pić i jeść. |
Gorąco radzę posłuchać lekarza! Mnie nakazał unikania wszelkiej surowizny. Nie pozwalałem żonie nawet natki sypać do rosołu! Warzywa, owoce tylko gotowane. Soki rozcieńczane wodą. Nic co może podrażniać jelito grube.
Chyba, że chcesz poznać co to prawdziwa biegunka, co to znaczy, że sra się dalej niż widzi, itd.
Wolna wola!
Pozdrawiam,
Mrakad |
|
|