1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Carcinoma Basocellularre, zmiana pod okiem |
Nadzieja
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 8032
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2015-01-03, 20:47 Temat: Carcinoma Basocellularre, zmiana pod okiem |
Hmmm
Chirurg który wycinał zmianę, uważa ze powinna ciocia mieć jeszcze raz cięte i wyczyszczone w środku z jakimś tam marginesem tę ranę pod okiem, znów lekarze z Wrocławia uważają ze nic z tym nie robić.
Którego lekarza słuchać? |
Nadzieja
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-11-27, 13:26 Temat: Carcinoma Basocellularre, zmiana pod okiem |
stefanek, dziękuję za odpowiedź.
Mam nadzieję że ciocia nie pechowcem i faktycznie przerzutów nie będzie.
Dzisiaj rozmawiałam z dr Andrzejem Bieniek, ciocia pojedzie do Wrocławia.
Tam jest stosowana metoda Mosha w leczeniu raka skóry. |
Nadzieja
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-11-26, 23:06 Temat: Carcinoma Basocellularre, zmiana pod okiem |
Witam
Nie wiem czy w odpowiednim dziale piszę , ze wzgl na to iż z tego co wiem to rak nie złośliwy, ale jednak ... rak
Jak w tytule, w wyniku hit.pat.
Carcinoma Basocellularre nie wiem co oznacza to co jest w nawiasie czyli (M-8090/3)
Zmiana spod prawego oka została usunięta kilka tygodni temu i był to obszar 4mm/6mm.
Z tego co wiem w tej chwili trzeba czekać z miesiąc aż się wygoi rana po usuwaniu tego co było wycięte, i gdzieś za około miesiąc lekarz chce coś jeszcze tam usunąć, wyciąć. Długi czas ciocia miała coś w postaci kaszaka, czy nie wiem jak to nazwać, bardzo długo bo kilka ładnych miesięcy nie chciało się to goić. Wizyty u lekarza rodzinnego, chirurga, dermatologa, w końcu jeden zdecydował o usunięciu tego "czegoś". No i wyszło jak wyszło...
Cała sprawa dotyczy mojej cioci (Danuśka można by powiedzieć przejęła pieczę nade mną po śmierci mojej mamy 3 lata temu- wielu z Was pamięta... No i Kasia (moja śp przyjaciółka waleczna)... też wielu pewnie pamięta.
Piszę z prośbą o porady, co dalej? W jaki sposób może przebiegać leczenie, jakie zrobić jeszcze badania, gdzie najlepiej się udać, Wrocław? Poznań? NIe mam pojęcia, byle by szybko coś z tym zrobić i skutecznie.
[ Dodano: 2014-11-27, 00:53 ]
Co myślicie o Metodzie chirurgii mikrograficznej Mohsa ?
Wujek google mówi ze jest we Wrocławiu taka metoda stosowana i w Lublinie.
Proszę o rady i opinie.
[ Dodano: 2014-11-27, 01:07 ]
Szkoda zę nie ma edycji, uniknęła bym głupoty, bo chyba właśnie się dowiedziałąm ze jest to rak złośliwy... Przepraszam, szukam na oślep, dzisiaj wszystko wyszło i jeszcze jestem w szoku, włączyła mi sie opcja googluj, szukaj, działaj, i tak drążę i drążę i szukam ...
Przepraszam za ten bałagan w moich wpisach. Cała ja. |
|
|