1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 7
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak piersi przewodowy
Nika2

Odpowiedzi: 46
Wyświetleń: 20416

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2014-03-11, 09:24   Temat: Rak piersi przewodowy
W tej sytuacji konieczne jest uzupełnienie leczenia: kolejne docięcie (lub rozszerzenie zabiegu do mastektomii)
rob73r, nie braliście tego pod uwagę ?
rob73r napisał/a:
To i tak się żonie udało z tym terminem na 17 lutego

Dobrze że udało się tak szybko to załatwić ,ale zastanawia mnie dlaczego lekarz nie kazał jeszcze raz dociąć, lub tak jak pisałam wyżej nie zalecił Mastektomii.
Pozdrawiam.
Nika2

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2014-01-03, 13:25   Temat: Rak piersi przewodowy
rob73r napisał/a:
Miała iść na początku stycznia na radioterapie ale pani radiolog zażyczyła sobie poszerzenie marginesu wyciętego guza i po konsultacji z onkologiem i chirurgiem-onkologiem zabieg będzie miała 8 stycznia 2014

Bardzo dobrze zgadzam się z panią dr.radioterapeutą.
Pozdrawiam
Nika2

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-11-16, 12:10   Temat: Rak piersi przewodowy
rob73r,
Napisałam ci na pw
kuna13 napisał/a:
ja biorę Tamoksifen ( na 5 lat ) i Lucrin Depot 11,25 co 3 miesiące w zastrzyku przez 2 lata

Ja brałam Zoladex i 8 lat Tamoksifen obecnie biorę Arimidex 1x dziennie i od diagnozy
Ca mammae sin (T4dN1MO)(C50) czyli według
Rak piersi
207
T4
Rak naciekający każdej wielkości z inwazją ściany klatki piersiowej i skóry
(owrzodzenie lub guzki satelitarne) (nie naciek skóry właściwej)
T4a
Naciek ściany klatki piersiowej (ale nie mięśni piersiowych!)
T4b
Owrzodzenie, guzki satelitarne, obrzęk skóry, który nie spełnia kryteriów
raka zapalnego
T4c
T4a + T4b
T4d
Rak zapalny
i żyję już 11 lat :) więc można :)

[ Dodano: 2013-11-16, 12:12 ]
i przerzuty na węzły chłonne :)

[ Dodano: 2013-11-16, 12:13 ]
ale żyję i to jest prawda :) i mam jeszcze apetyt na następne 11lat :mrgreen:
Nika2

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-11-12, 15:01   Temat: Rak piersi przewodowy
rob73r,
poczytaj tutaj:
http://www.hanys.org/qual...ines-Polish.pdf
Jest to na stronie naszej w Nowotwory piersi i ginekologiczne - BIBLIOTEKA pojęć
Pozdrawiam
Nika2

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-11-11, 16:11   Temat: Rak piersi przewodowy
rob73r napisał/a:
.Na 20 węzłów 16 było zajętych. Obecnie zona jest po IV cyklu chemioterapii TAC, zostało jeszcze dwa cykle a potem radioterapia a następnie hormonoterapia przez 10 lat tak nam powiedziała pani onkolog na ostatniej wizycie.

Jest to dobre leczenie ,w sytuacji jakiej jest żona.
Dużo wytrwałości i cierpliwości Ci życzę.
Pozdrawiam i pisz jak żona się czuje i jak przechodzi leczenie oraz jak Ty z tym wszystkim dajesz sobie radę. Trzymam kciuki za leczenie :uhm!:
Nika2

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-07-23, 21:19   Temat: Rak piersi przewodowy
rob73r,
Cytat:
(Zalecenia (2011 r.), od str. 216).

Richelieu, już Tobie napisał ,proszę spokojnie przeczytaj to.
http://onkologia.zaleceni..._Rak_piersi.pdf str.216

[ Dodano: 2013-07-23, 22:21 ]
aż do str.222

[ Dodano: 2013-07-23, 22:21 ]
Jest tam wszystko opisane ,jak czegoś nie rozumiesz to pytaj.

[ Dodano: 2013-07-23, 22:23 ]
rob73r napisał/a:
Mam pytanie jaki odstęp czasowy może być miedzy operacją a radioterapią.

Wydaje mi się że na razie nie można o tym mówić ,żonę na pewno jeszcze czeka operacja wycięcia węzłów chłonnych ,więc ???
Nika2

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2013-07-23, 19:24   Temat: Rak piersi przewodowy
rob73r,
rob73r napisał/a:
No i jak tu wierzyć wynikom. Znam jeszcze kilka przypadków gdzie ten zakład pokręcił wyniki badań.

Lepiej wierzyć i się leczyć jak najszybciej.
Jak nie wierzycie to możecie zabrać kostki histopatologiczne (tam gdzie były robione wyniki) i zanieście do innego laboratorium histopatologicznego i niech jeszcze raz zbadają histopatologicznie ,tylko będzie to odpłatnie.
rob73r napisał/a:
Obecne zatory rakowe w naczyniach chłonnych.

W pierwszym poście już napisane że jest coś nie tak .
Ja bym tego nie lekceważyła.
rob73r napisał/a:
Pani doktor po przejrzeniu części wyników stwierdziła że żona zgłosiła się za późno,że będzie brała najmocniejszą chemię potem naświetlania a potem jakieś tabletki które wstrzymają okres żonie na dwa lata

Pani doktor miała na myśli że tak późno był wykryty guz . Na jakiej podstawie żona miała BCT ? była najpierw biopsja ? tego guza .
Przy tak dużym guzie
rob73r napisał/a:
wielkość guza łącznie z kanceryzacją okolicznych zrazików i ogniskami satalitarnymi w granicach 3,5cm.

leczenie jest inne. Pani doktor może tak jak opisujesz powinna to bardziej delikatnie powiedzieć , jaka jest sytuacja oraz dalsze leczenie.
rob73r napisał/a:
Żona w miedzy czasie zrobiła sobie badanie krwi(morfologia,ob,crp) ale wyniki wyszły rewelacyjne wszystko w normie :)

Te wynik nic nie świadczą o raku( czy on jest, czy nie)
Moim zdaniem żona powinna mieć mastektomię oraz usunięcie węzłów chłonnych ,ale o tym zdecyduje Lekarz onkolog (to tylko moja uwaga).
W mammografii jest napisane :
W piętrze środkowym pachy lewej pojedynczy węzeł o wymiarach: 2,88 x 1,58 cm bogato unaczyniony ze strefami niskiego echa sugerujący metastatyczny charakter. -czyli przerzutowy.
rob73r życzę dużo siły( jesteś tera bardzo potrzebny żonie) i Rak to nie znaczy wyrok.
Ja już żyję 11 lat :)

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron