1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak płuca IV stopień - jakie sposoby na ból? |
OLILB
Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 6415
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-08-16, 19:17 Temat: Rak płuca IV stopień - jakie sposoby na ból? |
dziękuję za podpowiedź, to bardzo dobry pomysł
pozdrawiam
[ Dodano: 2015-08-16, 20:32 ]
justynacz80 na ból i wymioty mogą pomóc zioła z Holandii... Podobno można już legalnie sprowadzić tylko lekarz musi się postarać. Znam przypadek że działało to lepiej od morfiny, niestety nie na długo. Jeżeli chodzi o wymioty to może są przerzuty do mózgu i jest podwyższone ciśnienie śródczaszkowe. W takim wypadku pomoże od razu furosemid i mannitol. Moja mama tak miała, wymiotowała przez 2 tygodnie, a po podaniu w/w leków jak ręką odjął. Spróbuj zapytać o to lekarza prowadzącego. |
Temat: Rak płuca IV stopień - jakie sposoby na ból? |
OLILB
Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 6415
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-08-16, 16:11 Temat: Rak płuca IV stopień - jakie sposoby na ból? |
Może ktoś jest w stanie mi podpowiedzieć co mogę zrobić z lekami, które zostały mi po mamie. Mam całe mnóstwo leków przeciwbólowych (w tym narkotycznych), przeciwwymiotnych, suplementów diety. Lekarze za każdym razem po wyjściu ze szpitala zapisywali te same leki pod innymi nazwami i stąd nazbierało się tego całkiem sporo. Chętnie przekazałbym leki mniej zamożnym pacjentom, ale przecież nie mogę oddać komuś morfiny. Czy mogę leki zawieźć do Centrum Onkologii, gdzie leczona była mama? Obawiam się że mogą ich ode mnie nie przyjąć a wyrzucać szkoda, nie każdego przecież na nie stać. |
|
|