1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Czerniak złośliwy po wycięciu znamienia Spitz |
Olla86
Odpowiedzi: 86
Wyświetleń: 25876
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2019-03-12, 11:46 Temat: Czerniak złośliwy po wycięciu znamienia Spitz |
Edka77, miałam taką samą kulkę na bliźnie po usunięciu znamienia (nie czerniaka), dodatkowo mnie ona swędziała. Pokazałam ją będąc na wizycie u swojego lekarza, powiedział że to nic takiego i wbił w nią igłę po kulce nie ma śladu Także uspokajam, ale myślę że mimo wszystko warto pokazać to lekarzowi, żeby zerknął fachowym okiem. Pozdrawiam! |
Olla86
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2018-09-16, 22:10 Temat: Czerniak złośliwy po wycięciu znamienia Spitz |
Mi po dwóch latach po usunięciu czerniaka, wycieto znamie które okazało się kolejnym czerniakiem. Po przebadaniu go ponownie w innym laboratorium, stwierdzono że to nie czerniak a znamię atypowe. Prof. Rutkowski powiedział mi, że możliwe jest zachorowanie na kolejnego czerniaka, dlatego tak ważna jest profilaktyka. Musimy pamiętać o tym, żeby regularnie kontrolować swoje znamiona. |
Olla86
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2018-09-13, 08:39 Temat: Czerniak złośliwy po wycięciu znamienia Spitz |
Edka77, mi też na świeżej bliźnie wyskoczyła taka kropka, nawet nie zdążyłam jej pokazać doktorowi bo zaraz zniknęła. Także spokojnie czekaj na wizytę. Pozdrawiam! |
Olla86
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2018-08-21, 13:54 Temat: Czerniak złośliwy po wycięciu znamienia Spitz |
Edka, nikt nie zagwarantuje Ci tego w stu porcentach. Mogę Cię tylko pocieszyć, że mi prof. Rutkowski powiedział, że sznsa na przerzuty w moim stadium czerniaka (podobny był do Twojego: Clark II, Breslow 0,5) jest mniejsza niż 1%. Także głowa do góry, staraj się myśleć pozytywnie. Ja od dwóch lat badam się regularnie, kontroluję znamiona i wszystko gra
[ Dodano: 2018-08-21, 14:56 ]
* może szansa to nieodpowiednie słowo miałam na myśli ryzyko przerzutów. Pozdrawiam! |
|
|