1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak brodawkowaty tarczycy |
Pablo
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 3958
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2015-11-10, 10:25 Temat: Rak brodawkowaty tarczycy |
magdar, sugeruję abyś się teraz nie "nakręcała" i nie dzieliła włosa na czworo. Wiem jest to na pewno bardzo trudno zrealizować, ale w tym momencie takie roztrząsanie jest zupełnie niepotrzebne. Ja patrząc z boku widzę to tak:
W Twojej tarczycy wykryto podejrzane komórki więc trzeba je usunąć aby postawić pewną diagnozę. Powtarzanie BAC według mnie nie ma sensu bo nigdy jej wynik nie będzie do końca wiarygodny. Operację trzeba wykonać, a o jej zakresie zadecyduje ostatecznie chirurg (tak jak napisano wcześniej w trakcie operacji powinno zostać wykonane badanie śródoperacyjne)
Operacja oczywiście po porodzie, a w jakim terminie to też do skonsultowania w ośrodku doświadczonym w tego typu przypadkach (nie odwlekaj jednak zbyt długo terminu operacji).
Reasumując: powinnaś według mnie skupić się na wyszukaniu odpowiedniego ośrodka do wykonania zabiegu (myślę, że niektóre panie z forum będą w stanie coś podpowiedzieć). A nad resztą będziesz się zastanawiać dopiero jak będzie taka potrzeba; pamiętaj, że ten kto martwi się na zapas, martwi się dwa razy.
Pozdrawiam serdecznie Ciebie i maleństwo.
[ Dodano: 2015-11-10, 10:26 ]
Oczywiście pisałem do monik5 :-) |
|
|