Autor |
Wiadomość |
Temat: Nowotwór jądra - nasieniak |
Peti
Odpowiedzi: 113
Wyświetleń: 49687
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-06-14, 12:19 Temat: Nowotwór jądra - nasieniak |
Seba
ja Tobie mogę tylko powiedzieć z doświadczenia, że Roberta bolały nogi z powodu ucisku zmiany w węzłach okołoaortalnych na nerwy. Po naświetleniach nie miał żadnych jak Ty objawów - tak więc niestety nie wiem co to może być.
Pozdrawiam i trzymam kciuki. |
Peti
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-04-30, 06:50 Temat: Nowotwór jądra - nasieniak |
:-) dziękuję bardzo:-)
Seba- smaki wrócą do normy - chociaż czasami ta zmiana smaków daje pewne plusy:-)
miłego weekendu- odpoczywaj, albo nie... szalej:-) |
Peti
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-03-17, 10:12 Temat: Nowotwór jądra - nasieniak |
Hej Seba
mój Małżowinek miał naświetlenia 36 Gy przez 5 dni w tygodniu, jednak moim skromnym zdaniem koniecznie skonsultuj swoje obawy z Panią Doktor Skoneczną w ECZ w Otwocku.
Koniecznie, bez względu na odległość - koniecznie tam skieruj swoje wątpliwości! |
Peti
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-02-07, 19:35 Temat: Nowotwór jądra - nasieniak |
Hej Seba
pomiar gęstości krwi miałam kiedyś robiony przy pomocy testów paskowych INR- z krwi z palucha. |
Peti
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-01-21, 21:22 Temat: Nowotwór jądra - nasieniak |
Seba npaiszę Ci PW |
Peti
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-01-21, 21:08 Temat: Nowotwór jądra - nasieniak |
seba napisał/a: | Czy usunięcie jądra itp to jest może "trwałe inwalidztwo |
a w zyciu nigdy- trwałe inwalidztwo możesz mieć tylko orzeczone przez lekarzy orzeczników, i no proszę Cię
To jest ubezpieczenie na zycie w zakładzie pracy czy indywidualnie? |
Peti
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-01-19, 22:23 Temat: Nowotwór jądra - nasieniak |
no faktycznie pjechałeś z pytaniami
seba napisał/a: | Zdarza sie rowniez (szczegolnie przy utkaniu, ktore nie produkuja markerow), ze wskazniki /markery/ te utrzymuja sie w normie, a choroba jest aktywna.
co to jest utkanie ? |
utkanie masz wyjasnione przez Viooma tutaj http://www.forum-onkologi...m?view=previous
seba napisał/a: | . okołokawalnie - gdzie to jest ?
2. Jaką wielkość powinny mieć prawidłowe węzły chłonne ?
3. JAkie są objawy nietolarancji radioterapii ?
4. Czy radioterapia jest leprza od kontroli radiologicznej ? |
Ad.1 niestety nie wiem, ale podejrzewam, że w okolicy miednicy mniejszej
Ad.2 nie powinny być powiekszone , ani nie spakietowane
Ad.3 pytasz, jakie są skutki uboczne radioterapii?
Ad. 4 to zależy, czy te węzły chłonne w kontrolnym badani TK bedą nie powiększać czy nie, jeśli nie wydaje mi się, że lekarza zaleci kontrolę, jeśli się powiększy pewnie zaleci naświetlania.
seba napisał/a: | dlaczego nowotwory jądra zaczynaja się od jądra prawego |
my dostalismy odpowiedź na to pytanie od mamy Małżowinka, w dzieciństwie własnie to jądro w ktorym mamy nowotwór , że zeszło w najbardziej dogodnym czasie
Pogubiłam się troszkę z pytaniami, wyslę to i wrócę do innych |
Peti
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-01-16, 22:14 Temat: Nowotwór jądra - nasieniak |
seba napisał/a: | o rany a poco RTG ? Było w listoapadzie i wszystko ok jest. Może pod koniec roku zrobie.
Swoją drogą to dziwne to badanie TK - mało smaczna ta woda do picia i dziwnie jak kontrast dali dożylnie. Zapiekło w gardle i zrobiło się ciepło w kroczu, myślałem że narobiłem w gacie |
No bardzo dobrze, że było w listopadzie, ale ja tylko przypominam, cobyś nie zapomniał w ferworze życia
O matko jakie odczucia..muszę zapytać Małżowinka
to czekamy na czyste TK |
Peti
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-01-13, 20:52 Temat: Nowotwór jądra - nasieniak |
haha razem pisaliśmy
pamiętaj też o RTG płuc- to też ważne |
Peti
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-01-13, 20:51 Temat: Nowotwór jądra - nasieniak |
Super!
to czekamy tylko na "czyste" wyniki TK!
Cieszymy się bardzo! |
Peti
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-01-13, 20:49 Temat: Nowotwór jądra - nasieniak |
Seba
widzę Cie na forum - jak wizyta wczoraj? |
Peti
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-01-08, 21:21 Temat: Nowotwór jądra - nasieniak |
Może to podświadomy lęk przed kontrolą?
myśl pozytywnie, że musi być dobrze..a w razie czego " odpukać" to dasz radę!
Wiem, że dasz radę! |
Peti
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2011-01-08, 20:46 Temat: Nowotwór jądra - nasieniak |
Seba
ja pamiętam o Twojej wizycie 12-ego- masz się "wyspowiadać" po
A jak tam Twoja "żyłka"? nadal nieprzyjemna? |
Peti
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2010-12-14, 21:17 Temat: Nowotwór jądra - nasieniak |
Małżowinek says : u mnie zdagnozowano w tej pozostałości - żyły- żyłaki- musisz sobie regularnie badać, faktycznie to był taki "farfol" i taki miękki powinien być. Może teraz masz twarde, bo jesteś krótko po operacji, ale jeśli będzie się utrzymywało to proponuje udać się do urologa, sprawdzić czy nie ma żylaka.
Teraz ja say: tamta żyłka na penisie, to Małżowinek określał to jako ból skurczowy - minęło.
A tak btw...pośmialiśmy się z opisów...ważne żebyśmyy się zrozumieli |
Peti
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2010-12-14, 19:53 Temat: Nowotwór jądra - nasieniak |
Nie, nie Seba ...ja mam na myśli żyłkę na penisie...dokładnie mi Małżowinek opisywał tak jakby ta żyłka była za krótka.
O tą żyłkę chodzi?
[ Dodano: 2010-12-14, 19:55 ]
ta żyłka ciągnie się od podstway aż praiw do napletka |
|