1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Bliscy chorują a my daleko, w pracy itp |
Peti
Odpowiedzi: 194
Wyświetleń: 41893
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2010-12-07, 20:30 Temat: Bliscy chorują a my daleko, w pracy itp |
Może włączę się do dyskusji, ale też z punktu widzenia żony, której choruje mąż i reakcji prawcodawcy...
Napewno nie miałam dylematu, gdyż byliśmy razem...jednak gdy Małżowinek leżał w szpitalu, nieświadomy na morfinie, całkowicie nie mogłam pracować.
To były cieżkie chwile...rano dziecko do szkoły, potem biegiem rano do szpitala...potem praca, odbiór dziecka ze szkoły, zawieść do domu i do szpitala...
Byłam wtedy sama i do tego bez samochodu...dziecko pierwsza klasa więc byłam w zupełnej rozsypce.
Do tego całkowity brak zrozumienia u pracodawcy...mimo, że po wielu chwilach wahań..poinformowałam pracodawcę o sytaucji.
Słyszałam " Droga koleżanko...nie pani pierwsza i nie ostatnia"
Pracuję w wymiarze sprawiedliwości więc nie tylko praca w godzinach pracy, ale przygotowywanie się do spraw...było ponad moje siły...
Ale jak usłyszałam od szefa, że mam ustalić sobie priorytety i wybrać co dla mnie najważniejsze...to nie miałam wątpliwości...
Fakt, że miałam możliwość rzucenia tego wszystkiego i pracować w domu , niestety nie wszyscy mogą tak postąpić.
Szkoda, że w ludziach jest tak mało empatii.. |
|
|