1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz jajnika lewego -> mięśniaki gładkokomórkowe |
Richelieu
Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 11686
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-07-30, 19:32 Temat: Guz jajnika lewego -> mięśniaki gładkokomórkowe |
Basia2000 napisał/a: | jak zwykle proszę mojęgo prywatnego konsultanta Ricza o opinię. |
Sama najlepiej napisałaś, jak jest:
Basia2000 napisał/a: | wobec takich wyników, dam ze wszystkim radę, wiem, że jest dobrze |
Wszystkie guzy - próbki nr 3 (D, E), 5 (G), 6 (H) - okazały się mięśniakami gładkokomórkowymi, będącymi zmianami łagodnymi.
Ich operacyjne usunięcie kończy pozytywnie proces diagnostyki i leczenia.
Basia2000 napisał/a: | Teraz mój wątek zostanie przeniesiony pewnie w inne miejsce na forum |
Raczej niech już pozostanie tutaj, gdzie był; jak by nie patrzeć mięśniaki to też nowotwór (tyle, że łagodny ).
Ptaszenio napisał/a: | Baśka, szelmo, tak miało być! Oddychasz głęboko, mam nadzieję |
|
Temat: Guz jajnika lewego -> mięśniaki gładkokomórkowe |
Richelieu
Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 11686
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-06-14, 17:48 Temat: Guz jajnika lewego -> mięśniaki gładkokomórkowe |
Basia2000 napisał/a: | W przydatkach lewych guz lity policystyczny śr. 50 mm. |
To jest jedyny zapis jednoznacznie odbiegający od stanu normalnego,
przy czym ujawniony guz wielotorbielowy nie musi okazać się złośliwy.
Basia2000 napisał/a: | Otrzymałam również skierowanie do szpitala na laparoskopię guza. |
Moim zdaniem to jest najlepsze postępowanie:
usunięcie guza pozwoli pozbyć się konieczności jego dalszej obserwacji,
a histopatologiczne przebadanie da odpowiedź na pytanie czy trzeba będzie podjąć jakieś dalsze kroki.
Cytat: | Powiem tylko, że bardzo się boję. |
Moim zdaniem przynajmniej trochę na wyrost - obstawiałbym, że guz okaże się raczej łagodny,
czego serdecznie Ci życzę i pozdrawiam. |
|
|