1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak jajnika uogólniony, reakcja alergiczna na chemioterapię |
Richelieu
Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 4519
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2016-06-22, 19:03 Temat: Rak jajnika uogólniony, reakcja alergiczna na chemioterapię |
JuJudi napisał/a: | Proszę powiedzcie mi o swoich doświadczeniach o leczeniu wg Taxol. |
JuJudi napisał/a: | Proszę podzielcie się ze mną Waszymi doświadczeniami i opiniami. |
Powtórzę wypowiedź jakiej udzieliłem w innym wątku na podobne pytanie:
Cytat: | Obawiam się, że postawione przez Ciebie pytanie może nie doczekać się odpowiedzi.
W zamian proponuję Ci wykazanie trochę inicjatywy i wyszukanie samodzielnie takich osób:
ich wątki powinny posiadać w opisie nazwę tego leku.
W tym celu możesz przejrzeć ten dział (opisy wątków pisane czarną czcionką znajdują się bezpośrednio pod ich tytułami)
lub skorzystać z forumowej wyszukiwarki, przeszukując forum wg opisów tematów albo także szukając 'taxol*' w treści postów. |
Poza tym taka prośba jest niezgodna z charakterem naszego forum:
aby miało ono sprawnie funkcjonować i być pomocne, każdy wątek powinien być poświęcony jednej historii choroby/chorób danej osoby,
doświadczenia innych osób powinny być opisywane w odrębnych im poświęconych wątkach.
JuJudi napisał/a: | Czytałysmy, że podczas leczenia taxolem takie reakcje alergiczne się zdarzają, wówczas trzeba dłużej odczekać po podaniu przeciwalergika i wlew chemii powinien nastepowac bardzo powolutku i wówczas jest ok.
Z tego co wiemy taxol jest bardziej skuteczny i wskazany po 58 r.ż. ( Mama ma 68lat ). |
JuJudi napisał/a: | Czy powinnyśmy z siostra walczyć o to aby przywrócili mamie leczenie taxolem?
Wiem, że nikt z Was nie powie mi co mamy zrobic. |
Moim zdaniem osobą najbardziej kompetentną do udzielenia wyczerpującej odpowiedzi na Twoje pytania
jest doświadczony lekarz onkolog specjalizujący się w chemioterapii.
Do takiego specjalisty udałbym się po niezależną konsultację (ze wszystkimi dotychczasowymi wynikami).
Pozdrawiam i witam Cię na forum. |
|
|