1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 3
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
Richelieu

Odpowiedzi: 332
Wyświetleń: 127333

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2013-02-09, 20:05   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
zalamana555 napisał/a:
A co sądzicie o wycięciu guza z mózgu?

Jeśli lekarz bierze to pod uwagę i proponuje, to znaczy, że ocenia iż zabieg przyniesie więcej spodziewanych korzyści niż niepożądanych skutków ubocznych.
Na pewno usunięcie guza wpłynie na spowolnienie rozwoju przerzutów w mózgu, wydatnie wpływając na przedłużenie życia i podniesienie jego komfortu.
Będąc w takiej sytuacji na pewno zdecydowałbym się na przyjęcie proponowanego leczenia.
Richelieu

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2011-02-21, 21:04   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
Tak się składa, że przypadkiem ja wiem ... ;)

D23 Other benign neoplasms of skin = inne łagodne (niezłośliwe) nowotwory skóry:
D23.9 Skin, unspecified = [nowotwór łagodny] skóry, niewyspecyfikowany inaczej (tzn. nie sprecyzowany dokładniej).

M8721/3 Nodular melanoma = czerniak guzkowaty.
Richelieu

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2011-01-22, 18:24   Temat: Czerniak guzkowaty, Clark IV, Breslow 1,95 mm
zalamana555 napisał/a:
Dowiedziałam się też jak klasyfikują jej czerniaka pt2aN1Mx(wcześniej to jakoś mi to umknęło)

Załamana, wyżej cytowana Twoja wypowiedź wzbudziła moje poważne wątpliwości:
N1 oznacza zajęcie przerzutowe węzłów chłonnych, tymczasem wcześniej mówiłaś (pierwszy post tego wątku), że węzły wartownicze były czyste, co oznaczałoby cechę N0, a nie N1, jak podajesz teraz.
Czy rzeczywiście jest N1 ?

Przy okazji mam małą prośbę - byłoby bardziej przejrzyście, gdybyś nie pisała całej wypowiedzi jako jednego akapitu, bez rozpoczynania nowej myśli od nowego wiersza.
Ułatwisz tym czytanie Twoich wypowiedzi osobom, które chcą Ci doradzić i pomóc, dlatego pozwoliłem sobie na małe poprawki Twojego ostatniego posta.

Pozdrawiam i czekamy na wyjaśnienie, co z tym N1.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron