1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: guz płuc 8 cm |
Spinqa84
Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 12301
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-04-09, 12:59 Temat: guz płuc 8 cm |
lemon1 napisał/a: | teraz "odkrył" guza i twierdzi, że w styczniu obraz był zamazany (doktor jest pracownikiem szpitala)...Możliwe, żeby takiego guza nie było widać już wtedy? |
Mój tato miał w śródpiersiu (zaoskrzelowo) guza 7x8cm i dwa guzy w prawym płucu, a w RTG płuc opisali zrosty przeponowo-żebrowe w pierwszej kolejności w wyniku infekcji. Dwa tygodnie później trafił na neurologię z podejrzeniem udaru i wtedy okazało się, że oprócz klatki piersiowej ma mnogie przerzuty w wątrobie i 4-centymetrowy guz na nadnerczu...
Myślę, że czasem nasze niedoskonałe wciąż narzędzia diagnostyczne nie pokazują jednoznacznie, z czym mamy do czynienia. Z tego, co przeczytałam widać, że Twój tato ma niestety bogatą historię choroby i to też mogło zmylić, niektóre objawy mogli zrzucić na karb innych dolegliwości. Niestety, lekarz to też tylko człowiek.
Trzymam kciuki za jak najszybsze i jednoznaczne wyniki bronchoskopii. Powodzenia! |
|
|